Ивайло Костадинов е на 28 години. Възпитаник на 4-та езикова

...
Ивайло Костадинов е на 28 години. Възпитаник на 4-та езикова
Коментари Харесай

Ивайло Костадинов: Глас за мен е глас за гражданско управление | „Варненци знаят най-добре какво е нужно на града им“, категоричен е кандидатът за кмет, издигнат от ИТН

Ивайло Костадинов е на 28 години. Възпитаник на 4-та езикова гимназия. Завършил е 4 висши образования, свързани с морското дело, локалното ръководство и мениджмънта.

- Г-н Костадинов, излизаме от месеца на огромните политически обещания. Какво е възприятието за един претендент за кмет броени дни преди кметския избор на 29 октомври?

- Много постоянно в този месец се усещах като фен на неособено прелестно за гледане и слушане риалити шоу на парадокса.

- Защо на парадокса?

- Ами, тъй като е неуместно да си във властта и да се държиш като аудитория и даже като жертва на неприятно ръководство. Абсурдно е претенденти за кмет на третия по величина български град да се държат като провалили се шефове на сметопочистващи компании. Абсурдно е управническият ти капацитет да стига до постоянно повдигане на контейнерите за отпадък и кърпене на улични дупки. Абсурдно е да очакваш овации за това, че си отишъл на работа и си приключил част от нея. Абсурден е дебатът какъв брой приемни дни би трябвало да има един кмет.

- А не е ли значимо да няма дупки и да бъде чисто?

- Естествено, че е значимо. Но за задачата е задоволително кметът да си е на място, екипът му да работи и договорите за тези действия да са точно направени – като периоди, неустойки и наказания. Това е рутина, а не управнически потенциал и капацитет за развиване на Варна.

- А Вие какво планирате?

- Открито ръководство не в полза на този или оня стопански или политически кръг, а дружно с жителите и доста работа за икономическо развиване на Варна. Само то ще подсигурява действителни пари в бюджета, които ще се харчат транспарантно, дейно и по волята на варненци. – ще създадем и невъзможното най-сетне да има финансова децентрализация. А по какъв начин ще се харчат те – ще питаме варненци от всички региони, още до момента в който върви общественото разискване на бюджета. Варненци са тези, които би трябвало да имат последната дума дали да има коли в Морската градина или не.

- И по какъв начин тъкмо ще имат думата, като правата и отговорностите на кмета са закрепени ясно в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация /ЗМСМА/?

- Правата и отговорностите са в ЗМСМА. Но опциите не завършват там. И Вие добре знаете, че Има Такъв Народ има действителен опит в гражданското ръководство. Просто и ясно е – допитване и извършване на волята, изразена в него.

- Казахте стопанска система. Моля, развийте тезата си!

- Истинско икономическо развиване на Варна за мен е невероятно без две неща - работеща индустриална зона и модернизиране на пристанищната активност. Терен има – край летище Варна. Инфраструктурата ни е без аналог в страната – пристанища, автомагистрали, жп мрежа, фериботен комплекс. Нужно е единствено дотъкмяване на административните процедури, с цел да отпушим капацитета си към логистичен център от международно равнище. Паралелното модернизиране на пристанищната активност ще ни трансфорат в незаобиколим фактор в района за преминаващите товари, главно от Далечния Изток. И всичко това тук, във Варна, може да се случва, без да бедстваме от кадрови недостиг, тъй като имаме 6 университета, които образоват положителни експерти във всички посоки.

- Социалната тематика къде е във Вашите управнически цели?

- Във всяка стъпка за развиване. Убеден съм, че няма обществена политика без работеща стопанска система. Ако разчитаме на държавно делегирани бюджетни доходи, най-вече да подмятаме помощи към нуждаещите се за физическото им оцеляване. Ако обаче заложим на работеща стопанска система, ще имаме опция да предлагаме почтена поддръжка и приобщаване.

- Презастрояването на Варна – факт или чувство измежду хората?

- Един от най-срамните обстоятелства, който единствено сподели, че Общият организационен проект, признат през 2012 г, не поставя ред, а облагодетелства стеснен кръг хора, които бетонират всяка педя зеленина, без да им мигне окото. Другият огромен грях на отиващото си ръководство е така наречен реституция на скъпите архитектурни монументи, формиращи образа на Стара Варна. Вместо пазители на духа на златното сърце на нашия град, част от тези здания за неуместни – фасадите им служат за гаражни порти, орнаментите от стиропор и прочие безобразия. На всичко това би трябвало да се постави край. Затова ще повторя за хиляден път: Ако ви е писнало от вести за златни кюлчета – гласувайте! Варна – това сте вие! Аз съм един от вас! С номер 21 в бюлетината на 29-и октомври!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Местни избори 2023. Спонсорирана обява.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР