Ивайло Иванов постигна най-големия успех в новата за него категория

...
Ивайло Иванов постигна най-големия успех в новата за него категория
Коментари Харесай

Ивайло Иванов e на финал на Големия шлем в Баку

Ивайло Иванов реализира най-големия триумф в новата за него категория до 90 кг, като се класира за финала на влиятелния шампионат от Големия шлем в Баку, оповестиха от БФ Джудо.

На старта в категорията българинът се наложи с ипон над Тони Милетич /Босна и Херцеговина/, след това победи с ипон и Кента Нагасава /Япония/, повторен международен първенец /2018, 2021/, а четвъртфиналите се оправи и с различен международен първенец – Неманя Маждов /Сърбия/, ипон. На полуфиналите капитанът на националите бе безапелационен и против бронзовия олимпийски медалист Кристиян Тот /Унгария/, ипон.

Така по-късно през днешния ден за купата Ивайло ще излезе против руснака Михаил Иголников , повторен европейски първенец и пети на олимпиадата. Силно показване записа и Георги Граматиков в категория до 81 кг, откакто стигна до репешажите.

Бронзовият медалист от европейското до 23 година през предходната година реализира три победи – над Данил Зурбо /Франция/, Джао Македо /Бразилия/ и Ваджид Борчиашвили /Австрия/, а на полуфиналите отстъпи пред бъдещия първенец Зелим Ткаев /Азербайджан/.

В репешажите обаче българинът не съумя да преодолее японеца Кения Кохада и приключи на влиятелното 7-мо място. Останалите ни представители не съумяха да стигнат до срещи за оценките. Българският тим е воден от треньора Свилен Скерлев. С отбора е и президентът на федерацията Румен Стоилов.

На шампионата стартираха 446 джудисти от 61 страни . Турнирът е и олимипйска подготовка, която носи огромен брой точки за ранглистата. Финалите започнаха от 16:00 часа наше време.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР