Ивайло Димитров - Косъма е роден на 26 март 1989

...
Ивайло Димитров - Косъма е роден на 26 март 1989
Коментари Харесай

Косъма: Трябва да измъкнем нещо от мача срещу ЦСКА

Ивайло Димитров - Косъма е роден на 26 март 1989 година Син е на легендата на Етър и ЦСКА Емил Димитров. Самият той стартира с футбола в ЦСКА, като минава през всички гарнитури и стига до мъжкия тим. Там записва единствено 1 мач, само че става през същия сезон първенец с " алените ". Преотстъпен е на Спортист (Своге), минава през Академик, откъдето през 2011 година идва в Етър. В кариерата си е играл още в Добруджа, Арарат (Ереван), Жетису (Казахстан), Арда, Миньор, Локомотив (Пд), само че най-сериозни триумфи реализира със Славия, за който има над 130 мача и 30 гола. През 2019 година още веднъж бе за един полусезон в Етър, а през лятото е третото му завръщане при " болярите ", където е титуляр в офанзивата и стартира да бележи голове. От " Тема Спорт " потърсиха  Ивайло Димитров преди мачовете на етърци против ЦСКА и Славия.

Ивайло, имаш ли спомен за изявите на татко ти Емил Димитров?

- Спомените ми са единствено от видео материалите. Бил съм дребен, казвали са ми, че съм бил на стадиона на мачовете му, само че нямам ясни мемоари от кариерата му. Гледал съм мачовете му на запис.

Ти самият също си минал през двата тима, а тази седмица ще срещнете след ЦСКА и " Славия ", където направи най-запомнящата си кариера...

- Юноша съм на ЦСКА, повеждам се и първенец и имам орден, и дори притежател на Суперкупата. Всъщност две години упражнявах с първия тим и ме взимаха в групата, само че си играех за набора в школата. Бях единствено на 18 години. В момента ЦСКА демонстрира доста мощен футбол, направиха доста победи, откогато Ел Маестро е треньор. Определено имат огромен напредък и ще ни бъде доста мъчно. Но се приготвяме цяла седмица за дуела и се надявам да се представим добре. Да вземем точка или три от този дуел.

Според теб какво е належащо, с цел да съумеете да се противопоставите на ЦСКА?

- Рецептата е да играем като тим. Не можем като ЦСКА да разчитаме на самостоятелната класа на футболистите. Трябва да сме един тим, да заложим на колектива, всеки да оказва помощ на всеки и единствено по този начин можем да вземем нещо от мача. " Лудогорец " или ЦСКА могат да си разрешат някой да се пести, с цел да е по-свеж в офанзива, при нас всеки би трябвало да даде 100 % от себе си, колкото и клиширано да звучи това.

После идва и значим мач със " Славия ", който е против пряк съперник?

- Да, предвид на точките " Славия " се явява пряк противник. Имам доста хубави мемоари от " Славия ", бях там над 5 години, спечелихме купата и третото място, играхме в Европа... Но в тази ситуация ще съм против тях и няма място за сантименти. Гостуваме в София, ще бъде доста тежък мач. Те смениха треньора, пристигна Загорчич, с който аз съм работил, вдигал е тима в тежки обстановки. Връща се за трети път и им се получават нещата. Но има време за този мач, в този момент сме се концентрирали върху ЦСКА. Надявам се и оттова да вземем нещо, за нас до края всеки мач е край, тъй като би трябвало да наваксваме точки.

Вярваш ли, че " Етър " има сили да се измъкне от тази обстановка?

- Абсолютно. Има доста мачове, само че нещата зависят от нас - какво ще създадем до декември и каква ще е разликата от другите. С една добра подготовка и евентуална селекция да се укрепи тимът. Не сме изгубили въобще шансове, въпреки всичко не ни водят с 20 т. Аз имам вяра в това, в случай че нямам доверие - по-добре да си групирам багажа и да отивам да почивам... Всички сме отдадени на това, упражняваме, в последните два мача резултатите са позитивни.

Това може ли да ви повлияе психически?

- Позитивните резултати повдигат самочувствието и настроението, увереността на тима. Като нямаше резултати се усещаше - първоначално играехме добре, само че не печелехме точки и след 3-4 мача идва разколебаване и неустановеност. Това води до други неточности и губехме идващите мачове. Липсата на точки оказваше въздействие - да си с 4 т. и да гледаш другите с по 10-11...

Ивайло, от кое място идва прякорът ти Косъма?

- От детските години. Тогава симпатизирах на Габриел Батистута, беше обичаният ми нападател и си бях пуснал като него доста дълга коса до раменете. Оттам почнаха бъзици като изпусна гол, че съм бил на косъм от гола. Другите момчета почнаха да ми викат " коса ", " косъм " и по този начин второто ми остана като название. На 14-15 година се подстригах.

За край: още нещо за идния мач с ЦСКА?

- Най-важното от всичко - да вземем точки. Трябва да измъкнем нещо от този мач!
 Светльо Петров: Няма база за съпоставяне сред ЦСКА и Етър?
Светльо Петров: Няма база за съпоставяне сред ЦСКА и Етър?

" И равенството ще бъде триумф за нас "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР