Иванка Курвоазие е провинциална чародейка от двадесети век. Пет села

...
Иванка Курвоазие е провинциална чародейка от двадесети век. Пет села
Коментари Харесай

Мистерията падна: Ето кой е Иванка Курвоазие

Иванка Курвоазие е провинциална чаровница от двадесети век. Пет села спорят за достойнството да бъдат нейно отечество. Има приятелки в сливенския затвор. Има подправена тапия за готвачка. Рейки документ. Незавършен фризьорски курс. От няколко години мечтае да изкара курс за футболна съдийка. Иванка е българка. Българска жена, наша съвременничка. Жена, в която можеш да се блъснеш на улицата. Да ти удари пестник по простъпка. Българска поетеса, моделиерка, кулинарка, революционерка, неуспяла фризьорка и виртуален естествоизпитател.

Иванка Курвоазие е митичен облик във Facebook, съдия на парадокса, в който живеем и горчиво-сладък битов мъдрец. Кой се крие зад комичния Facebook облик обаче е тайнственост... Или най-малко беше - до неотдавна.

" Аз съм индивидът, който седи зад профила на Иванка Курвоазие ". 

Това разгласи преди дни Атанас Бачорски в Ютюб риалитито „ Бачорски и Златната Ябълка “. 



„ Бачорски и Златната Ябълка “ е българско онлайн риалити шоу за фамилното ядро, частния бизнес и естествения цирк на човешкия живот. В центъра на шоуто са четиримата братя Даниел, Антон, Георги, Атанас, сестра им Розалия, техните персонални фамилии и родители. Проектът преглежда тематики като връзка сред бизнес и семейство, триумф, неуспех, упоритост, конкуренция, принадлежност, храброст, непосредственост и амнистия, представяйки реалистично живота на актуалното българско семейство, с неговите възходи и падения.

" Това беше нещо значимо за мен. Иванка Курвоазие е един профил във Facebook,

фиктивен облик на една жена, която е чистачка, и за нейните циркове, простотии, любови, очаквания и поетически напъни ",

изясни още Атанас. 

" Много години си мислех, че аз съм Иванка Курвоазие и това беше проблем, защото аз не съм Иванка Курвоазие, аз съм Атанас Бачорски и съм един различен човек, а това е един фиктивен облик, от който аз имах потребност. То даже не е било някакъв разумен план, в който аз си мисля " в този момент ще направя това и това ". То е било някакъв тип свръхкомпенсация за това, че аз в моя същински живот не съм се чувствал разпознат, чут, важен, не съм се чувствал, че реализирам капацитета си ", споделя още Бачорски.

По думите му обликът е основан, с цел да види самият той, че може да накара хората да се вълнуват, да се замислят, да усещат нещо. 

" Да си заловен телефона и да прочетат какво съм написал през днешния ден и да им дам едно парченце магия ", добавя Атанас. 

По време на епизодите на риалитито той споделя още, че с изключение на участник, е и част от екипа и снимачния развой, а концепцията за плана е негова, написа darik.bg. 

Иванка Курвоазие към този момент е създател на книгата " Vsichki shte omreme ", както и на пиесата „ Изгорелият цирк на щастието “ в „ Сфумато “. На 7 ноември следва нова режисура - Приключенията на Иванка Курвоазие: Изгорелият цирк на щастието.

" Приключенията на Иванка Курвоазие " е опит за първи епизод от сценичен сериал,

основан на сюрреалистичните, екзистенциални и небивали неволи на добре известната из Facebook дама. Следващият епизод от сериала и от пъзела на загадката, която съставлява Иванка, ще пристигна през идващия сценичен сезон ", пишат уредниците.

Поради големия интерес към явлението " Иванка Курвоазие " и може би поради един от най-задаваните въпроси в интернет пространството в последно време - „ Коя е Иванка Курвоазие? “, доста медии през годините организираха изявленията с нея, макар че медийния интерес към себе си Иванка постоянно отклоняваше с извинения от вида, че е в Кюстендил и бере череши.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР