Иванка Динева се оттеглиПредстои насрочване на нова процедураБитката кой да

...
Иванка Динева се оттеглиПредстои насрочване на нова процедураБитката кой да
Коментари Харесай

Битката за управление на 7 млрд. лв. на НЗОК продължава

Иванка Динева се отдръпна
Предстои насрочване на нова процедура

Битката кой да ръководи 7 милиарда лева на НЗОК продължава с оповестяване на нова процедура откакто изборът на началник на касата през днешния ден пропадна.

С гласовете на ГЕРБ, ППДБ и Има Такъв Народ Народното събрание отхвърли единствената останала кандидатура за шеф на НЗОК. Номинацията на Българска социалистическа партия Жени Стайкова получи поддръжка само от социалистическата партия и “Възраждане ”.

Часове преди гласуването другият претендент, Иванка Динева (предложена от ГЕРБ), се отдръпна. До последно тя беше посочена за любимец, макар че ППДБ не я одобряваха.

Според източници на “Труд news ” от медицинските среди Динева е била накарана да отдръпна кандидатурата си от ГЕРБ, откакто от ППДБ поискaли това от управлението на партията. Повод за недоверието към Динева от Политическа партия била скандална инспекция против шефа на “Шалом ” проф. Александър Оскар. Динева като началник на столичната каса повдигнала тенденциозни и неоснователни обвинявания против офталмалога, които бяха отхвърлени от съда. Самата Динева пък бе уволнена от поста.

Очакванията са от ГЕРБ-СДС да предложат различен претендент за началник на НЗОК, който да бъде допустим за ППДБ. Едно от имената пуснати в оборот е това на Илко Семерджиев. Председателят на НЗОК на процедура ръководи еднолично бюджета на касата, който е 7 милиарда лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР