Иван Таков, внук на члена на Политбюро на БКП Пеко

...
Иван Таков, внук на члена на Политбюро на БКП Пеко
Коментари Харесай

Синът на Янчо Таков и внук на Пеко Таков е новият шеф на БСП София

Иван Таков, внук на члена на Политбюро на Българска комунистическа партия Пеко Таков е новоизбраният ръководител на Българска социалистическа партия София. Той е определен с болшинство от 157 гласа, оповестиха от пресцентъра на софийската организация.
До избор на нов ръководител се стигна, откакто Националният съвет в профил досегашния началник Калоян Паргов и му наложи наказване да не се кандидатира за партийни постове и управителни органи в продължение на година.
Решението бе взето на 18 февруари на автограф и получи поддръжката на повече от половината членове на пленума. То бе предизвикано от подписка на част от от членовете на Градския съвет до “Позитано” с това искане и обвинявания към Паргов, че е нарушавал устава, за работата му в СОС и други Самият той пък разгласи, че обвиняванията против него са "съшити с бели конци ", отхвърли и да е нарушавал устава.
За поста му бяха издигнати 22 кандидатури от районните организации на Българска социалистическа партия.
"С избора на новия ръководител се изрази и вяра за повишение на успеваемостта и на групата общински съветници, където също следва промяна на ръководителя. Беше поета самодейност и за подготовка на идните локални избори ", акцентират от пресцентъра.
Иван Таков е роден на 24 април 1979 година в София. Завършил е 133-то СОУ „ А. С. Пушкин “. Висшето си обучение получава в университета „ Макгил “ в Монреал, Канада, със компетентност „ Финанси “. Притежава следдипломна подготовка от Българска народна банка. Бил е шеф в банка и е управлявал задграничен капиталов фонд.
Член е на Българска социалистическа партия от 2003 година. Председател е на Районния съвет на Българска социалистическа партия във „ Възраждане “. От 2020 година е и заместник-председател на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София.
Трети мандат е общински консултант и е заместник-председател на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС.
Женен е и има наследник и щерка – близнаци.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР