Иван Маджаров за новия здравноосигурителен модел Новият здравноосигурителен модел, предложен

...
Иван Маджаров за новия здравноосигурителен модел Новият здравноосигурителен модел, предложен
Коментари Харесай

БЛС: Новият здравноосигурителен модел премахва две завоевания след демократичните промени

Иван Маджаров за новия здравноосигурителен модел Новият здравноосигурителен модел, препоръчан от отрасловия министър Кирил Ананиев , отстранява две съществени завоевания в системата след демократичните промени - правото на пациента да избира къде да се лекува и правото на лекарското съсловие да договаря цени със здравната каса . Това разгласи пред " Дарик " ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров , с допълнението, че от новия модел не излиза наяве и къде отива конкуренцията в опазването на здравето.

Маджаров уточни, че от Лекарския съюз не виждат кое ще е по-добре за пациента, в случай че той не може да избира своя доктор, а вместо това му се даде правото да избира осигурител.
 
" Що се отнася до главния пакет, също не считаме, че това ще докара до освен това, откакто самите застрахователи си споделят, че ще получават равни пари за всеки клиент. Ще би трябвало да извършват главния пакет, който е утвърден от министъра - тогава къде е конкуренцията? ", добави Маджаров.

Чуйте още в гласовия файл.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР