Иван Иванов, сн. БГНЕС Прогнозата на Булгаргаз за повишаването на

...
Иван Иванов, сн. БГНЕС Прогнозата на Булгаргаз за повишаването на
Коментари Харесай

По-скъпият газ повлича нагоре цените и на тока и парното от юли


Иван Иванов, сн. БГНЕС

Прогнозата на " Булгаргаз " за повишението на цената на суровината от 1 юли с над 16 % е реалистична и сходно повишаване ще се отрази върху цените на топлинната сила и на електрическата енергия от когенерации, което ще рефлектира в по-големи сметки за семействата. Това стана ясно от думите на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов пред публицисти в понеделник.

Той обаче не се ангажира с прогноза какво ще значи това в проценти, обяснявайки, че следва държавният газов снабдител да внесе дефинитивно искане за цената на газа от 1 юли, което може да е друго от направената прогноза, а и сега се оценен заявките за цените на всички сдружения по веригата произвеждане – транспорт – систематизиране и доставка на електрическа енергия.

Според Иванов, в случай че скъпият недопечен петрол на международните пазари се резервира, това ще се отрази върху природния газ, защото неговата стойност се образува от борсовите петролни цени. Според него освен това състояние няма по какъв начин да не се вдигне цената на природния газ, защото цената й за импорт у нас се дефинира не от българското държавно управление или от енергийния регулатор, а от съветската " Газпром ".

А съществено нарастване на цената на суровия нефт с близо 20 на 100 е реалност и това го усещат всички български консуматори на течни горива, тъй като по бензиностанциите са поскъпнали цените на дизела и бензина, даде образец Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР