Иван Иванов от БСП коментира в предаването Още от деня

...
Иван Иванов от БСП коментира в предаването Още от деня
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: 12-годишното управление на ГЕРБ превърна МВР в обърната пирамида

Иван Иванов от Българска социалистическа партия разяснява в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия аргументите за желаната от партията му оставка на вътрешния министър Иван Демерджиев.

" Това, което декларирахме още при първия случай с граничните служители на реда, които изгубиха живота си при отбраняване на нашата граница, сложи под сериозен въпрос по какъв метод се ръководи министерството. Ние декларирахме, че това е един персонален акт от страна на министъра, който той може да поеме. Това е процедура в европейските страни. Ние като страна членка би трябвало да се движим по същия курс. Да се види, че се поема някаква отговорност. Бяхме очевидци на подаването на оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, тя не беше призната и нещата продължиха както досега явно, до момента в който стигнахме до още по-фрапиращ случай, който се стана оня ден, през вчерашния ден - след гибелта на служители на реда, които извършват своята работа, да станем очевидци по какъв начин чиновник на Министерство на вътрешните работи транспортира незаконни мигранти. Това значи, че в Министерството на вътрешните тработи има извънредно сериозен проблем ", сподели Иванов.

" На първо място би трябвало да се чуе гласът на хората, които работят в системата, и ни пазят всеки ден. Защото вследствие на 12-годишното ръководство на ГЕРБ, Министерство на вътрешните работи се трансформира в една обърната пирамида. Тези, които не извършват директно уговорките на охраняване на границата, на публичния ред, са допълнително от тези, които имат натоварването. Заплащането не е също на нужното равнище. Отдавна приказваме, че би трябвало да се организира една безапелационна промяна в Министерство на вътрешните работи. Да има един функционален разбор. Проблемите са в два аспекта - преди всичко е персоналният състав.Този състав, който работи в напрегната среда, би трябвало да се усили, да се усили и заплащането. Трябва да се понижи администрацията за сметка на хората, които са на първа линия. Пет месеца ръководи служебния кабинет и ситуацията се утежнява вместо да се усъвършенства ", счита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР