Иван Гешев, за когото Narod.bg вече обяви, че се насочва

...
Иван Гешев, за когото Narod.bg вече обяви, че се насочва
Коментари Харесай

Иван Гешев заряза Бойко! „Проверката на чекмеджетата на продължава” – вижте какво разкри прокурор №1

Иван Гешев, за който Narod.bg към този момент разгласи, че се насочва настойчиво към политиката, се еманципира от ГЕРБ! Новината е грандиозна, тъй като значи, че шайката губи най-големия си бранител и оттук нататък всичко е допустимо.

Новината, че Гешев се е отказал от ГЕРБ, се потвърждава от обстоятелството, че прокурор №1 взе участие в подкаст на своя до неотдавна кръвен зложелател – „ Капитал ”, където разкри детайлности към инспекцията за милионите в евро по 500, снимани в спалнята на към този момент някогашният министър председател.

Проверката за това какво е имало в чекмеджетата от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов продължава. Все още се обясняват доста въпроси. Това се разбра от отговорите на основния прокурор Иван Гешев, който взе участие във видео подкаста на „ Капитал “ „ Първа точка “.

Гешев избяга да отговори съответно, тъй като не можел да следи всички следствия и инспекции – опрдавдание, което използваше за многото неуместни въпроси, които му бяха задавани.

„ Това дело продължава, допускам, че всичко се проверява и ревизира “, съобщи Гешев. „ Разпитвани са всички чиновници от Национална работа защита, чистачки, градинари “, разяснява Гешев. На въпроса дали са конфискувани записите от камери и дали е проверявано кой е правил фотосите, Гешев съобщи: „ Вярвам, че всички се ревизира “.

Реклама

По думите му инспекцията ще завърши скоро. Били пратени въпроси на три банки за множеството пачки с банкнотите от 500 евро, които се виждат на фотосите. Една от банките към този момент била дала отговор, че не съществува такава банкнота. Отговорите на другите две още се чакали.

В началото на юли стана известно, че прокуратурата не е съумяла да обясни дали кюлчетата злато, снимани в чекмеджето в спалнята на Борисов, са купувани и продавани. За прокуратурата кюлчетата са „ жълтите правоъгълни предмети “, а информацията за този извод е основана на данни от Министерство на стопанската система и Българската национална банка (БНБ).

Впоследствие стана известно, че прокуратурата е направила петорна експертиза е посочила, че фотосите от спалнята на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов в държавната резиденция „ Бояна “, на които се вижда чекмедже с евро банкноти и златни кюлчета, са манипулирани.

В изявлението от час и 40 минути Гешев постоянно бягаше от съответни отговори макар настоятелните въпроси. На въпрос за какво не е разпитан Бойко Борисов по делото за КТБ, откакто твърдеше, че банката е съборена преднамерено, отговорът на основния прокурор гласеше, че не разпитвал политици, тъй като говорели единствено политически нелепости.

Той си зададе самичък въпроса за какво прокуратурата не е арестувала водача на ГЕРБ и си отговори, че той не може да бъде задържан от Министерство на вътрешните работи даже да има мъртвец в дома му – някогашните министър председатели можело да бъдат разследвани единствено от следователи. Гешев комфортно пропусна, че в условия на необходимост и Министерство на вътрешните работи има това право, както и че прокуратурата може да санира дейностите на полицията.

Очаквайте единствено в Narod.bg какви са политическите проекти на сегашния основен прокурор и за какво Борисов е подготвен да го пожертва, с цел да избави личната си кожа
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР