Иван Гешев вчера бе отстранен от ВСС от поста главен

...
Иван Гешев вчера бе отстранен от ВСС от поста главен
Коментари Харесай

Схема в Narod.bg: Взел ли е Иван Гешев 30 млн. от фалиралата КТБ, потънали в арабски банки?

Иван Гешев през вчерашния ден бе отхвърлен от Висш съдебен съвет от поста основен прокурор, откакто се закани да разчисти „ политическия отпадък “ в Народното събрание и даде обещание да изнесе скандална информация по настоящи следствия на държавното обвиняване. Източник на Narod.bg от спецслужбите обаче разкри, че и политиците държат козове против обвинител №1 – в данни, добити от финансовото разузнаване към ДАНС, се твърди, че Иван Гешев взел 30 млн. от банкрутиралата „ Корпоративна комерсиална банка “.

Не е загадка, че близо две години – от юли 2014 до май 2016 година, тогавашният редови обвинител от Софийска градска прокуратура Иван Гешев е работил единствено по делото за източването и банкрута на КТБ.

Реклама

Именно в процеса на работа е станало допустимо отклоняването на 30 милиона лв., които в началото били скрити в банкови сметки в Швейцария, а по-късно били пренасочени към трезори в Обединените арабски емирства и други страни от Арабския полуостров, изясни добре осведоменият източник на Narod.bg.

Въпросът в този момент е чии компромати ще надделеят – на „ политическия отпадък “, или на Иван Гешев, който ще резервира поста си до президентския декрет за премахване, който може да пристигна незабавно, или пък да се проточи във времето, приключи информаторът на Narod.bg.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР