Иван Гешев настоя за показания пред ВСС да бъде допусната

...
Иван Гешев настоя за показания пред ВСС да бъде допусната
Коментари Харесай

Вижте коя е „ключовата свидетелка” на Иван Гешев

Иван Гешев настоя за показания пред Висш съдебен съвет да бъде позволена и служителката в пресцентъра на Прокуратурата Марчела Панталеева, която е пътувала с него до Съединени американски щати по време на командировката му. Главният прокурор твърди, че тя е била очевидец по какъв начин той е получил заплашително писмо при кацането си на ВИП-терминала в София на 13 май. Той го скъсал, само че единствено на две елементи, а след това то било предадено на прокуратурата, която образувала дело.

Гергана Мутафова, един от вносителите на предлагането за отстраняването на Гешев, попита за какво толкоз доста хора би трябвало да обясняват прочувственото положение на основния прокурор. Но Гешев продължи да упорства, че точно Марчела Пантелеева би трябвало да бъде изслушана.

В последна сметка Висш съдебен съвет реши, че Панталеева ще бъде изслушана в 22 часа вечерта. Пред Висш съдебен съвет тя удостовери, че е била с Гешев в Турция и в Съединени американски щати, което значи, че пътуването ѝ с основния прокурор е траяло от 2-ри или 3-ти май до завръщането му в България, евентуално след 10-12 ти май. “От Истанбул основният прокурор Иван Гешев кацна непосредствено в Съединени американски щати ”, оповестява на 7 май вестник “24 часа ”.

От прокуратурата по този начин не дадоха публична информация за визитата на Гешев в Съединени американски щати. Нито кой го съпровожда и за чия сметка.

Наш извънредно осведомен източник ни даде информация за “ключовата свидетелка ” на Иван Гешев. Марчела е служителка в пресцентъра от 2020 година, като бързо се е издигнала от младши в старши специалист.

Пантелеева пътува на всички места в чужбина с Гешев с обяснението е, че единствено тя в пресцентъра знае британски език. Известно е,
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР