Иван Гешев или ще прави собствен политически проект, или ще

...
Иван Гешев или ще прави собствен политически проект, или ще
Коментари Харесай

Андрей Янкулов, Антикорупционен фонд: Временното назначаване на Сарафов може да е дълго

Иван Гешев или ще прави личен политически план, или ще се включи в някой. Той ще търси някаква друга форма на изява, има право на това. Това разяснява Андрей Янкулов от Антикорупционен фонд в “Още от деня ” по Българска национална телевизия за изказването на някогашния основен прокурор. Той акцентира обаче, че в случай че Гешев е желал да се бори против “олигарсите ” и “силите на злото ”, както се изрази самият той, е имал по-голяма опция да го направи до момента в който е оглавявал прокуратурата.

Янкулов изясни, че в случай че в този момент Гешев се оплаква от това, че има обединяване против него, то би трябвало да се замислим, какво е било ситуацията преди отстраняването му. Той акцентира, че бързането за свалянето на основния прокурор е обвързвано и с избирането на негов правоприемник, въпреки и краткотраен.

Колко ще е краткотраен Сарафов занапред ще забележим. Това зависи от това дали ще има единодушие за промените в правосъдната система, сподели още представителят на Антикорупционен фонд.

Андрей Янкулов напомни също, че решението за избора на Борислав Сарафов е взето от прокурорската гилдия, а не от пленума на Висш съдебен съвет. Така кой да управлява прокуратурата е решено с 8 гласа, изясни той. Янкулов акцентира, че такова “прокурорско самоуправление ” не съществува в правовите страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР