Ивалинка Цанкова бе избрана за водач листата на БСП за

...
Ивалинка Цанкова бе избрана за водач листата на БСП за
Коментари Харесай

БСП Русе си хареса Ивалинка Цанкова за водач на листата

Ивалинка Цанкова бе определена за лидер листата на Българска социалистическа партия за идните парламентарни избори в Русе. Това стана на регионален съвет на партията, който се организира този следобяд. Цанкова е общински ръководител на партията в Иваново, както и общински консултант. На второ място форумът подреди Биляна Кирова, следвана от Асен Ласонин. 4 –тото място е за представител от Ценово – Емил Божков. Пета е Нора Стоянова.

Това обаче не е окончателната класификация, тъй като водачите се дефинират от управлението в София. Очаква се в петък имената им да бъдат оповестени. На общинска конференция през вчерашния ден номинации получи и Крум Зарков, който 4 пъти е водил листа в Русе, само че той си направи отказ. Отвод си направи и регионалният ръководител Тодор Йорданов

Цанкова беше претендент за депутат и на последните избори, като тя още веднъж бе харесана и предпочетена от локалната конструкция, само че националното управление тогава заложи на Иван Иванов, който водеше листа и в Шумен. Така Цанкова остана втора в листата.

Ивалинка Цанкова е на трето място в листата на коалиция “БСП за България ” в Русе за претенденти за народни представители на идните парламентарни избори. Тя е приключила ВСИ –Пловдив, компетентност агр.инж. „ Полевъдство “ и Стопанска академия Свищов, компетентност “Публична администрация ”.

Заемала е организационни и водещи постове в разнообразни структури и организации: в администрациите на Административнопроцесуален кодекс и Трудово-кооперативно земеделско стопанство Пиргово, ръководител на ЛС при Трудово-кооперативно земеделско стопанство Пиргово, ескперт „ Земеделие и гори “ към община Иваново, общински консултант и зам. кмет на Община Иваново, член на Църковното настоятелство на Русенска митрополия. Цанкова е притежател и началник на фамилен аграрни бизнес за произвеждане на лозов посадъчен материал.

На последните избори с лидер Иван Иванов Българска социалистическа партия завоюва доверието на 7 064 гласоподаватели. За съпоставяне на изборите през април и юли за Столетницата в Русе гласоподаваха надлежно 16 682 и 11 682 души. Тогава лидер беше Крум Зарков
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР