Ив Сен Лоран е казал, че дрехите трябва да бъдат

...
Ив Сен Лоран е казал, че дрехите трябва да бъдат
Коментари Харесай

Момичето и костюмът

Ив Сен Лоран е споделил, че облеклата би трябвало да бъдат подчинени на персоналната характерност, а не противоположното. Дизайнерът още през 60-те години на предишния век основава костюм за дамите, равносилен на мъжките, само че не с цел да ги трансформира в мъжки девойки. Напротив, той би добавил, че дамата е съблазнителна в панталон, единствено в случай че го носи с цялата си женственост. И й подарява улеснение, мощ и убеденост оттатък задължението да носи рокля. Преди това Коко Шанел също привнася детайли от мъжкия дрешник, само че точно на Сен Лоран изискуем основаването на дамския смокинг. Онзи, който по-късно се появи в изумителните фотографии на Хелмут Нютън, който ловко запечатваше женствеността – по едно и също време гола и облечена в костюм.



Днес сме приели андрогинният жанр за даденост и приказваме от ден на ден за полово-неутрална мода. Ровим се из мъжките облекла и припознаваме себе си в обемните силуети, а дизайнерите употребяват това, с цел да размият изцяло границите на общоприетите правила за женственост.



Ние, девойките, обаче постоянно намираме да я извадим на показ, даже и облечени в черен костюм, в който няма типичен бяла риза, а тя е сменена от грациозен елек. Тенденция, която се завърна в дамския дрешник и ще носим през идващите месеци. Тенденция, за която нееднократно сме се вдъхновявали и от дами в предишното като Марлене Дитрих, и от актуалните икони на стила като невероятната Кейт Бланшет, която по-често можем да забележим в костюм на аления килим, в сравнение с с рокля.



Към него обаче постоянно използваме другите ни женски оръжия – блестящо червило, гальовен грим и, несъмнено, бижута. Особено в случай че те са цветни, отличителни и толкоз изящни като моделите от новата сбирка на. Колекция, въодушевена от картината The Virgin на Густав Климт и разкриваща хубостта на това да се обкръжаваме с изкуство всеки ден. Едно колие или чифт нежни обеци могат да прибавят точно онази фина нотка женственост, от която се нуждаем тъкмо с този костюм.



С поддръжката на

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР