ИТН и ДБ са се съгласили, че при бъдещ кабинет

...
ИТН и ДБ са се съгласили, че при бъдещ кабинет
Коментари Харесай

Зелена светлина за кабинет? Ето отговорът

ИТН и Демократична България са се съгласили, че при предстоящ кабинет ще се опитат да създадат правосъдна промяна, предварително да се освободят Висш съдебен съвет и основния прокурор Иван Гешев, както и да се стигне до закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурата.

Това стана ясно от изявлението на Христо Иванов и Тошко Йорданов след консултациите сред двете партии. Въпреки това към момента няма дадена дефинитивна поддръжка от Демократична България за кабинет на Има Такъв Народ.

Иванов прикани да се изчакат и другите срещи на Има Такъв Народ и откакто се види общата картина, най-вероятно ще има втори тур от диалози - на експертно равнище.От думите и на двамата стана ясно, че не са обсъждали никакви имена или пък това кой ще бъде министър председател.

Ако има държавно управление, то обективно ще бъде държавно управление на една политическа партия, това няма да е съдружен кабинет, сподели на собствен ред Йорданов и прикани медиите да спрат да спекулират с поддръжката от Движение за права и свободи.

Йорданов разяснява още, че диалогът е бил градивен и добави, че главните направления на Има Такъв Народ и Демократична България са едни и същи.

" Наясно сме, че прокуратурата в този тип не може да бъде. Наясно сме, че би трябвало да се махне профилирания съд и прокуратура. Наясно сме, че има провокации пред страната свързани с проекта за възобновяване.

Основните ни направления са едни и същи. Разбрахме се, че  специалистите ни да имат срещи за изчистване на детайлите ", сподели Йорданов. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР