Италия вдигна десетгодишната си забрана либийската гражданска авиация да използва

...
Италия вдигна десетгодишната си забрана либийската гражданска авиация да използва
Коментари Харесай

Италия разреши отново на либийски самолети да летят над страната след 10-годишна забрана

Италия подвигна десетгодишната си възбрана либийската гражданска авиация да употребява италианското въздушно пространство, като първите полети ще стартират през септември. Това съобщи Ройтерс, като се базира на днешно изказване на либийското държавно управление.

В момента има няколко самолетни компании, които извършват полети от и до Либия, страна, която от повече от десетилетия е превзета от безпорядък и спорове след свалянето от власт на Муамар Кадафи през 2011 година

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони осведоми през днешния ден либийския си сътрудник Абдел Хамид Дбейба за решението си за анулация на възбраната, заяви в изказване либийското държавно управление.

Решението беше огласено след среща сред либийски и италиански представители и откакто механически екипи от двете страни разискаха резултатите от посещаване на място през май за " инспекция на процедурите за сигурност на либийските летища ", се споделя в известието.

Полетите от Либия от дълго време са лимитирани до дестинации като Тунис, Йордания, Турция, Египет и Судан, а Европейският съюз забрани достъп на либийската гражданска авиация до неговото въздушно пространство.

Либийските и италианските управляващи се споразумяха полетите да се правят от един транспортьор от всяка страна, се прецизира в изказването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР