Италия, управлявана от антисистемни популисти от юни миналата година, спадна

...
Италия, управлявана от антисистемни популисти от юни миналата година, спадна
Коментари Харесай

Италия пада от 21-во на 33-то място в годишна класация на демокрациите

Италия, ръководена от антисистемни популисти от юни предходната година, спадна от 21-во на 33-то място в класацията на демокрациите за 2018 година на експертната група "Икономист интелиджънс юнит ", съобщи Франс прес.

Спадането на Италия в класацията се дължи най-вече на ограниченията, въведени от крайнодясната партия Лига на вицепремиера Матео Салвини, мощният човек в държавното управление, показва Агенция Франс Прес. Неговата партия се съюзи в ръководеща коалиция с антисистемното придвижване Пет звезди на Луиджи ди Майо, само че той не е подложен на критика в отчета на "Икономист интелиджънс юнит " (ИИЮ).

В Италия има надълбоко отчаяние от политическите институции, в това число Народното събрание и политическите партии, което се показва в поддръжка за силови персони, заобикалящи политическите институции, показват специалистите. Матео Салвини постоянно приказва срещу чужденците и се разгласи за изпъждане на ромите, настанили се в жилища незаконно, макар присъдата на Съда на Европейския съюз.

Италия бе порицана от новия Върховен комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида - чилийката Мишел Бачелет, в първата тирада, която тя произнесе през септември, припомнят специалистите. Тя разкритикува решението на Салвини да затвори италианските пристанища за кораби, оказващи помощ на мигранти, и разгласи, че в Италия ще отиде екип, който да изследва информациите за внезапно зачестили прояви на принуждение и расизъм против мигрантите, хората от африкански генезис и ромите. Всичко това ускорява заплахата за неуважение и ограничение на гражданските свободи, считат специалистите на ИИЮ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР