Италия спечели бронзовите медали в малкия финал от заключителния турнир

...
Италия спечели бронзовите медали в малкия финал от заключителния турнир
Коментари Харесай

Италия удари непостоянните нидерландци в малкия финал на Лига на нациите

Италия завоюва бронзовите медали в дребния край от заключителния шампионат в Лигата на нациите. " Скуадра адзура " загатна за сериозен футболен капацитет, справяйки се против другия отстранен на полуфиналите отбор на Нидерландия с 3:2. Така конкуренцията се трансформира в тотално отчаяние за домакините, водени от Роналд Куман. " Лалетата " бяха устремени към първи важен трофей от 1988 година, а вместо това позволиха две провали от италианци и хървати.
 Нидерландия - Хърватия 2:4, след продължения, в полуфинал в Лигата на нациите
Нов футболен героизъм от хърватите - ще играят край в Лигата на нациите!

" Ватрените " с впечатляващ триумф против домакините на заключителния шампионат Нидерландия

За хората на Роберто Манчини пък остава вярата, че този млад и окуражен отбор на Италия ще съумее да се класира, а и отбрани, европейската си купа, извоювана на юбилейното Евро 2020.

Гостите смълчаха почитателите в Енсхеде още в шестата минута, когато Федерико Димарко получи доста съществено свободно пространство и с впечатляващ шут направи 0:1. Четвърт час по-късно младият халф Давиде Фратези удвои. Въпросният беше на точното място в наказателното поле на нидерланднците и запрати в мрежата една отбита секунди преди този момент топка. Ситуацията даже бе прегледана с ВАР поради евентуална игра с ръка, само че повторенията демонстрираха, че сходни изказвания не дават отговор на истината.
 Снимка 622922
Източник:

В самия завършек на полувремето домакините можеха да стигнат до значим гол, посредством който да се върнат в дребния край, само че непростителен пропуск направи Коди Гакпо. Нападателят на Ливърпул продължи с несполуките и след почивката, когато негов добър изстрел този път беше отразен от Донарума.

Все отново оживление в Енсхеде имаше в 68-ата минута, когато Стивън Бергвайн върна един гол за Нидрландия. Радостта и очакванията на " оранжевите " обаче бързо бяха изпарени от Федерико Киеза, който след страховит пробив вкара за 1:3 едвам 300 секунди по-късно.

До края, по сходство на мача с Хърватия, " лалетата " хвърлиха всичките си старания да докарат мача до продължения. И хората на Роналд Куман не бяха по никакъв начин надалеч от сходен мини героизъм. Първо интервенция на ВАР реши да не зачете гол на Вут Вегхорст. В последната секунда на постоянното време пък към този момент постоянно попадение означи Вайналдум, което обаче не беше дублирано в даденото продължение от 9 минути. А положителни домашен офанзиви не липсваха!
 Снимка 622924
Източник:

По-късно довечера във финала на Лига на нациите се изправят Хърватия и Испания.
 Испания - Италия 2:1 в полуфинал в Лигата на нациите
Испания повали Италия и е на край в Лигата на нациите

" Ла хала роха " ще спори с Хърватия за трофея
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР