Италия ще позволи на регионалните власти сами да определят ограниченията

...
Италия ще позволи на регионалните власти сами да определят ограниченията
Коментари Харесай

Италия дава на регионите да определят максимална скорост по магистралите

Италия ще разреши на районните управляващи сами да дефинират рестриктивните мерки на скоростта по автомагистрали, минаващи през или покрай градски региони, заяви Ройтерс.

Нов закон, който е част от държавен декрет, влезнал в действие в сряда, гласи, че рестриктивните мерки на скоростта могат да бъдат понижени краткотрайно или непрекъснато, " ако има потребност от ограничение на излъчванията от автомобилния трафик по отношение на равнищата на замърсители във въздуха ".

Съгласно териториалното разделяне в Италия страната има 20 района.

Текущото ограничаване на скоростта по италианските автомагистрали е 130 км/ч, като по основните пътища тя пада до 110 км/ч. Министърът на превоза Матео Салвини сподели предишния месец, че обмисля повишение на оптималната скорост по автомагистралите до 150 км/ч.

 Съдът дефинитивно дефинира 140 км/ч оптималната скорост на автомагистрала Съдът дефинитивно дефинира 140 км/ч оптималната скорост на автомагистрала

Указът има за цел да понижи броя на процедурите за нарушаване на Европейски Съюз против Италия. Комисията на Европейски Съюз постоянно е предприемала правни дейности против Рим за нарушение на екологичните правила.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР