Италия се стреми да се превърне в газов хъб за

...
Италия се стреми да се превърне в газов хъб за
Коментари Харесай

Израел помага на Италия да стане енергиен хъб

Италия се стреми да се трансформира в газов хъб за Европа. В това начинение може да ѝ помогне Израел, сподели министър председателят на страната Бенямин Нетаняху. Той е на тридневно посещаване в Рим за диалози с политици и бизнесмени.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи след среща с италианския си сътрудник Джорджа Мелони в Рим, че страната му е заинтригувана от увеличение на доставките на природен газ за Европа през Италия.

За тази цел, съгласно Нетаняху, е оправдано да се построи инфраструктура за транспорт на полутечен природен газ, евентуално в Кипър.

 
По тематиката за съдействието в газовата сфера: Италия желае да стане център за енергийни доставки за Европа. Ние мислим по същия метод. Ние имаме ресурси от газ. В момента изнасяме и бихме желали да изнасяме по-големи количества газ за Европа през Италия.
Бенямин Нетаняху – министър председател на Израел

Нетаняху организира диалози с министъра на индустрията и предприемачеството Адолфо Урсо, който увери, че Рим поставя всички старания да се трансформира в газов хъб за Европа. Това ще понижи зависимостта на континента от съветското синьо гориво. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР