Италия се готви за предсрочните избори на 25 септември, насрочени

...
Италия се готви за предсрочните избори на 25 септември, насрочени
Коментари Харесай

Месец преди предсрочните избори в Италия: Джорджа Мелони започва похода си към властта

Италия се готви за предварителните избори на 25 септември, планувани след рухването от власт на държавното управление на премиера Марио Драги. Прогнозите предсказват победа за обединението към крайнодясната партия " Италиански братя ", която през вчерашния ден публично стартира предизборната си акция в Анкона. Лидерът ѝ Джорджа Мелони даже е посочена за вероятен предстоящ министър председател на Италия.

В разгара на лятото Джорджа Мелони и нейните " Италиански братя " започнаха похода си към властта. Пред стотици последователи в Анкона тя съобщи упоритостите си да се бори за победа.

" Не се багра, подготвена съм да повеждам тази борба. Въпросът е: подготвени ли сте вие? Готова ли е тази страна да се запита за аргументите за придвижване като " Италиански братя " да се приказва всеки ден по вестниците като за страшилище, до момента в който в това време то има поддръжката на 25% от италианците ", съобщи Джорджа Мелони, водач на " Италиански братя ".

Със своя присъщ разгорещен метод на говорене и с концепциите си, Джорджа Мелони се отличава внезапно от болшинството италиански политици. " Братята " ще се явят на изборите в коалиция с десните " Лига " на Матео Салвини и " Форца Италия " на Силвио Берлускони. Основното обръщение на Мелони е за надзор на имиграцията, даже и с радикални средства като морски блокади. Партията ѝ акцентира като собствен плюс обстоятелството, че беше отвън обединението на последното държавно управление - на Марио Драги.

На 45 година тя е калена в обществени конфликти. Израства в работен квартал на Рим, няма висше обучение и от дребна е политически деятел. На 29 години става народен представител, а когато е на 31 години, Силвио Берлускони я прави най-младият министър в следвоенна Италия. След бурните кавги с неговата партия Лига, тя я напуща и основава " Италиански братя ", с цел да търси личен път в политиката.

Опасенията на наблюдаващите са свързани с предишното на Джорджа Мелони, която на 19 години в изявление дефинира Мусолини като добър политик. По-късно се поправя, а през последните месеци поредно твърди, че няма място за носталгия и италианската десница от десетилетия е оставила фашизма в предишното. Преди дни тя разгласява в Туитър шокиращо видео с обезчестяване на украинка от преселник от Гвинея, което ѝ навлече вихър от рецензии, че е подготвена на всичко, с цел да събере поддръжка за вота.

На митинга в Анкона един от лозунгите гласи: " Демократическата партия е по-лоша от война. " Възходът на десните в Италия се дължи не на последно място на разпада вляво. Левите обединения влязоха в спорове, които самата Мелони дефинира като " сапунен сериал ", а това им попречи да се обединят и да съберат по-солидна поддръжка от гласоподавателите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР