Италия показа класа при гостуването си на Гърция и се

...
Италия показа класа при гостуването си на Гърция и се
Коментари Харесай

Италия съкруши Гърция с три гола за 10 минути

Италия сподели класа при гостуването си на Гърция и се наложи с 3:0. Всички попадения паднаха още до почивката, а след безапелационния триумф съставът на Роберто Манчини поведе еднолично в група " J " на квалификациите за Евро 2020 с актив от 9 точки.

Италианците започнаха квалификациите с две домашен победи против Лихтенщайн и Финландия, в които вкараха осем безответни гола. " Адзурите " знаеха, че в случай че вземат трите точки и в Атина, ще се утвърдят като неоспорим водач в групата. Гърците пък се надяваха с триумф през днешния ден да изместят италианците от първото място. Те обаче нямаха победа над " Скуадра адзура " от 1972 година, когато се постановиха с 2:1 в контрола.

Съвсем съгласно упованията селекционерът на домакините Ангелос Анастасиадис заложи на състав, в който акцентът бе подложен върху отбраната. Тримата централни бранители бяха Костас Манолас, Сократис Папастатопулос и Димитриос Сиовас, а в предни позиции се разчиташе на Димитрос Коловас и Йоргос Масурас.

Италианците бяха без контузения Джанлуиджи Донарума и на вратата застана Салваторе Сиригу. На левия фланг на отбраната започва Емерсон Палмиери, а неговият съотборник в Челси Жоржиньо действаше в халфовата линия дружно с Николо Барела и Марко Верати. В офанзива Манчини пусна Лоренцо Инсиние, Андреа Белоти и Федерико Киеза, макар че медиите допускаха, че титуляри ще са Фабио Куалярела и Федерико Бернардески.

Защитата на Гърция напълно не се оказа толкоз постоянна и още до почивката Италия вкара три гола, с които умъртви интригата. В началото Белоти можеше да открие, само че Карлос Зека му попречи, като едвам не си означи автогол. В 23-ата минута обаче нападателят на Торино беше в основата на това " адзурите " да излязат напред. Той преодоля Манолас и подаде на Барела и халфът на Каляри не сбърка.

Гърците се принудиха да погледнат по-смело напред, само че по този начин си сътвориха още повече проблеми. При една от контрите на Италия Инсиние се откъсна отляво и с акуратен изстрел матира Василис Баркас с първия си гол за националния тим от година и половина. В 33-ата минута центриране на Емерсон изненада Сократис, който разреши на Лео Бонучи да забие трето попадение за Италия. В самия завършек на полувремето гостите можеха дефинитивно да довършат противника, само че Барела и Инсиние пропуснаха положителни благоприятни условия.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ ЕВРО 2020 3 кръг, събота 8 юни  Гърция 0:3краен резулат  Италия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР