Италия остава разделена - с опасни горещини в централната и

...
Италия остава разделена - с опасни горещини в централната и
Коментари Харесай

Екстремни жеги и гръмотевични бури в Италия

Италия остава разграничена - с рискови горещини в централната и южната част и мощни гръмотевични стихии в северната, съобщи италианската организация АНСА, като се базира на уеб страницата www.iLMeteo.it.

Областите, изложени на максимален риск поради неприятното време, са Ломбардия, Венето и Трентино-Алто Адидже и Фриули-Венеция Джулия, демонстрират най-новите прогнози. Гръмотевични стихии се чакат довечера и най-много на следващия ден и в сряда поради навлизането на студен въздух от Северна Европа. В останалата част от страната африканският антициклон Харон ще продължи да носи слънце и жеги при започване на седмицата, като в Пулия, Сардиния и Сицилия температурите ще доближат 48 градуса. В четвъртък се чака намаляване на температурите с до 10-12 градуса.

В същото време Министерството на здравеопазването заяви през днешния ден, че 16 огромни града ще останат с червен код за горещини и на следващия ден, измежду които Бари, Катания, Флоренция, Неапол, Палермо и Рим. Очаква се в сряда рисковите горещини да са единствено в Бари и Катания.

Червеният код за даден град значи, че горещините са толкоз съществени, че се считат за опасност за цялото население, а освен за уязвимите групи като болните, възрастните хора и дребните деца, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР