Италия очаква цената на сертификатите на въглеродния пазар на ЕС

...
Италия очаква цената на сертификатите на въглеродния пазар на ЕС
Коментари Харесай

Италия очаква въглеродните емисии да достигнат до 80 евро/тон

Италия чака цената на документите на въглеродния пазар на Европейски Съюз да доближи междинна стойност от към 80 евро (91 долара) на звук тази година по отношение на 69 евро през четвъртото тримесечие на 2021 година. Това се показва в документ, показан пред Европейския парламент, с който Ройтерс се е срещнал.

Тази цена би разрешила на Рим да усили с съвсем 600 милиона евро спомагателните си запаси, които ще може да употребява, с цел да овладее покачващите се цени на електрическата енергия и да облекчи семействата и бизнеса.

Правителството е заложило в бюджета доходи от към 2,8 милиарда евро от търгове за въглеродни документи, част от които ще се употребяват за понижаване на данъчните ставки върху систематичните разноски, които обременяват фирмите.

Според документа обаче финансовото министерство чака приходите тази година да се усилят до 3,36 милиарда евро въз основата на прогноза за 80 евро на звук за цените на въглеродните излъчвания.

Средна цена от 89 евро на звук, основана на следения исторически пик през декември, би донесла на италианската хазна 3,73 милиарда евро, а цена от 69 евро на звук - 2,9 милиарда евро.

И при трите сюжета Рим чака да продаде 42 милиона документа за въглеродни излъчвания.

Правителството е отделило към 10 милиарда евро от юли, с цел да компенсира внезапния скок в цените на електрическата енергия, само че ръководещите партии упорстват министър председателят Марио Драги да поеме нови спомагателни заеми, с цел да подкрепи фамилиите и фирмите.

Управляващата крайнодясна партия " Лигата " прикани за увеличение на недостига с най-малко 30 милиарда евро.

Финансовото министерство, което желае да понижи бюджетния недостиг тази година до 5,6 на 100 от брутния вътрешен артикул по отношение на 9,4 на 100 през 2021 година, към този момент устоява на натиска.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР