Италия може да обяви състояние на повишение готовност заради свиването

...
Италия може да обяви състояние на повишение готовност заради свиването
Коментари Харесай

Италия обмисля извънредно положение заради свиването на газовите доставки

Италия може да разгласи " положение на покачване подготвеност " поради свиването на газовите доставки идната седмица, в случай че Русия продължи да лимитира подаването на газ , обявиха държавни източници в петък, откакто енергийната компания " Ени " заяви за понижаване на доставките на съветски газ за трети следващ ден, предава Ройтерс.

Състоянието на нараснала подготвеност би задействало серия от ограничения, ориентирани към понижаване на потреблението, в това число нормиране на газа за обособени промишлени консуматори по съществуващи контракти, увеличение на производството във въглищните електроцентрали и също по този начин искане за повече импорт на газ от други снабдители по съществуващи контракти.

Съществуващият протокол за положение на нараснала подготвеност поради газовите доставки в Италия планува три стадия, преминаващи от положение на предварителна паника, наложено в края на февруари след съветската инвазия в Украйна, положение на покачване подготвеност и по-късно изключително състояние.

Във вторник или сряда би трябвало да се организира съвещание на спешната техническа комисия за газа, за ​​да се прегледа обстановката, сподели един от източниците.

Индустриален източник сподели, че групите, които ще вземат участие в използването на ограничения за понижаване на потреблението на газ в положение на подготвеност, са подготвени да работят.

През последните няколко месеца италианските въглищни електроцентрали са натрупали въглищата, от които се нуждаят, с цел да усилят производството си при нужда, сподели източникът от индустрията.

В случай на по-нататъшно утежняване на обстановката, да вземем за пример при огромни усложнения при попълването на газовото си вместилище, Рим може да премине към изключително състояние и да предприеме още по-агресивни ограничения. По-рано в петък " Ени " съобщи, че ще получи единствено половината от декларираните размери от " Газпром ".

Италианската държавна енергийна борса сподели, че " Газпром " е предизвестил за продължаващи ограничавания в събота, само че не даде повече детайлности.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели в четвъртък, че намаляването на доставките не е било предумишлено и е обвързвано с проблеми с поддръжката, само че италианският министър председател Марио Драги отхвърли това пояснение.

" Газпром " понижава подаването на газ към Германия поради " проблеми с оборудването "

Предстои цялостно прекъсване на газопровода за ремонт през юли

" И Германия, и ние, и други имаме вяра, че това са неистини. В реалност те употребяват газа, както и зърното за политически цели ", сподели Драги на конференция в четвъртък по време на посещаване в Киев.

Припомняме, че тази седмица съветският енергиен колос " Газпром " предизвести, че поради

Потоците от съветски газ към Европа още веднъж не дават отговор на търсенето в петък, съвпадайки с, обхванала южната половина на континента й и повишение на референтните цени заради опасения, че ще се усили търсенето на газа поради пълнене на газохранилища като подготовка за зимата.

Италия си сложи за цел газовата система на страната да бъде запълнена до най-малко 90% от потенциала в точния момент за идната зима. Към момента италианските газови запаси доближават 54%.
 Франция не получава съветски газ по тръбопроводи от 15 юни
Франция не получава съветски газ по тръбопроводи от 15 юни

Паричната е намаляването на размерите по " Северен поток-1 "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР