Италия може да издържи през задаващата се зима дори без

...
Италия може да издържи през задаващата се зима дори без
Коментари Харесай

Италия може да издържи без руски газ през зимата, заяви директорът на Ени

Италия " може да издържи " през задаващата се зима даже без съветски газови доставки, в случай, че температурите останат относително меки. Това съобщи основният изпълнителен шеф на италианската енергийна компания " Ени " (Eni) Клаудио Дескалци, представен от Блумбърг и Българска телеграфна агенция.

Оптимистичната прогноза се основава на високите равнища на запълване със синьо гориво в италианските газохранилища, достигнали до 90 на 100, както и съществуването на нови газови доставки, сподели Дескалци, като добави, че Алжир към този момент е удвоил количествата за Италия.

Контролираният от страната енергиен колос " Ени " даде обещание да размени към половината от вноса си на съветски газ през идната година, като до 2024-2025 година би трябвало изцяло да приключи покупките на газ от Русия.

Очаква се държавното управление в Рим да прокара нов пакет енергийна помощ за семействата и бизнеса, който ще е на стойност към 13,5 милиарда евро (13,5 милиарда долара). Италия към този момент е вложила над 50 милиарда евро, с цел да защищити стопанската система си от растящите разноски за сила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР