Италия и Уругвай ще играят на финала на световното първенство

...
Италия и Уругвай ще играят на финала на световното първенство
Коментари Харесай

Италия е на финал на световното по футбол за младежи

Италия и Уругвай ще играят на финала на международното състезание по футбол за младежи до 20 години в Аржентина.

На полуфиналите италианците надделяха отбора на Южна Корея с 2:1, а

Италианците влязоха като любимец в дуела с Южна Корея. Съставът на Кармине Нундзиата не съумя да повтори мощното си показване от 1/4-финала против Колумбия (3:1), макар че поведе още първоначално с гол на Чезаре Казадей. Футболистът на Рединг се възползва от асистенция на Рикардо Турикия и прати топката в мрежата след четвърт час игра.

Южна Корея изравни в средата на първата част с попадение от дузпа на Лий Суонг-Вон. Наказателният удар беше отсъден за нарушаване на Матия Дзаноти. След почивката Италия притисна противника и в 59-ата минута Матео Прати стреля с глава от няколко метра, само че стражът на азиатците мазета от самата гол линия. Малко по-късно и Южна Корея можеше да излезе напред, само че Себастиано Деспланчес сподели отличен инстикт.

Развръзката настъпи в 86-ата минута. Тогава италианците получиха правото да изпълнят директен свободен удар малко пред наказателното поле и резервата Симоне Пафунди майсторски завъртя топката над стената, носейки триумфа на отбора си. За Южна Корея остана удовлетворението от мощните мачове досега и вярата за победа над Израел в дуела за бронзовите медали.

Уругвай също хвърли доста сили, с цел да стигне до финала. Мачът против Израел беше равносилен, само че южноамериканците сътвориха по-чистите положения и справедливо се поздравиха с успеха. Единственото попадение осъществя халфът Андерсон Дуарте в 61-ата минута.

Финалният конфликт ще се състои на 11 юни, неделя на стадион " Диего Армандо Марадона " в Ла Плата и ще бъде излъчен НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3 от 23:50 ч.

В събота вечер е мачът за третото място сред Израел и Южна Корея.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР