Италия и Турция ще обединят кандидатурите си за домакинство на

...
Италия и Турция ще обединят кандидатурите си за домакинство на
Коментари Харесай

Италия и Турция с обща кандидатура за Евро 2032

Италия и Турция ще обединят кандидатурите си за домакинство на Европейското състезание по футбол през 2032 година, осведомят международните организации, цитирайки известие на УЕФА.

Турската федерация подаде самостоятелни поръчки за образуване на Евро 2028 и на Евро 2032, до момента в който през април от Апенините желаеха семейството единствено на континенталния шампионат през 2032 година. " УЕФА към този момент стартира работа с футболните федерации на Италия (FIGC) и Турция (TFF) за правенето на документите по взаимната им кандидатура, която да дава отговор на всички нужни условия ", обявиха от Европейската футболна централа.

Ако всичко се развие по проект, общата поръчка на Турция и Италия ще бъде показана на Изпълкома на УЕФА на 10 октомври, който ще прегледа кандидатурите и ще дефинира домакините на Евро 2028 и на Евро 2032.
 
Съвместна поръчка за образуване на континенталния шампионат през 2028 година към този момент подадоха Англия, Република Ирландия, Северна Ирландия, Шотландия и Уелс.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР