Италия и Франция заложиха на здравния пропуск, както впрочем правят

...
Италия и Франция заложиха на здравния пропуск, както впрочем правят
Коментари Харесай

Италия, Франция, Кипър: Ето как се налага навсякъде здравен пропуск

Италия и Франция заложиха на здравния пропуск, както прочее вършат (и ще правят) от ден на ден страни.

Здравният пропуск (паспорт или други название) има три условия: извършена цялостна имунизация, преболедуване или разполагаем негативен резултат от теста за ковид.

Италия: Учителите със зелен паспорт или вън от класната стая

Считано от петък, 6 август, всеки, който желае да се храни в ресторант на закрито, да посети музей, да отиде на плувен басейн или на спа процедури в Италия, би трябвало да си е направил тест, да е имунизиран или да се е възстановил от Covid.

Дали извършва едно от трите условия ще се удостоверява със зелен паспорт (пропуск).

Това се отнася и за културни и спортни събития на закрито, както и за посещаване на спортни зали.

Изискването важи за лица над 12-годишна възраст.

При влизане, от посетителите би трябвало да се изисква проявлението на документ, а в противоположен случай може да се стигне до налагане на санкции.

 Светът минава към всевластен здравен пропуск Виж още

За приемане на зелен паспорт е задоволително да е направена първа доза ваксина. От септември нататък този пропуск ще може да се употребява за пътешестване с трен и рейс на дълги дистанции, на фериботи и в самолети.

В Италия учителите, преподавателите и студентите ще би трябвало или да са имунизирани, или да са си създали тест, или да са се възстановили от Covid-19.

За новата образователна година, която стартира през септември, те би трябвало да показват подобаващ документ, с цел да може да преподават присъствено, разгласи нощес министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца, представен от международните организации.

Ако учителите не показват доказателство, ще бъдат отстранявани от работа, реши държавното управление.

 Ваксинационният паспорт - пропуск за Виж още

Франция: Здравна тирания?

Във Франция потреблението на здравния пропуск влезе в действие на 21 юли в местата за забавление и културните обекти, в които се събират над 50 души. Обхватът на пропуща ще бъде уголемен, считано от 9 август за кафенетата, заведенията за хранене, влаковете на дълги дистанции и вътрешните полети, както и за пациентите, които не се нуждаят от незабавни грижи и за посетителите в болничните заведения и старческите домове.

Законът задължава здравните служащи да е имунизират.

Приет от френския парламент законът бе нападнат от депутати от левицата пред Конституционния съвет.

Съветът в четвъртък обаче постанови, че новият закон подхожда на конституцията.

Висшият парламентарен орган обаче дефинира като противоконституционно да се уволняват служащи поради отвод да се имунизират, както и да се постанова наложителна карантина с инспекции на хора, дали позитивен резултат за вируса.

Изискването за здравен пропуск провокира многолюдни митинги във франция, където мнозина го дефинираха като въвеждане на здравна тирания.

Кипър: Без Сейфпас не може да се качиш в рейс

В островната страна удостоверения, наречени " Сейфпас ", към този момент се изискват във вътрешноградските и междуградски рейсове, рейсовите автобусни линии към летища и такситата.

Изискването важи за всички пасажери, в това число деца над 12 годишна възраст, които " би трябвало да могат да дават на упълномощените длъжностни лица документи, играещи ролята на тези удостоверения.

Условията: удостоверение за имунизация срещу Covid-19 с най-малко една доза при изискване, че от деня на имунизация са минали три седмици, уверение за преболедуване на Covid през последните 6 месеца или уверение за негативен резултат от лабораторен или експресен тест за антигени, не по-стар от 72 часa.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР