Италия е от страните в Европа, които могат да се

...
Италия е от страните в Европа, които могат да се
Коментари Харесай

Италианския град, който плаща, за да живеем там

Италия е от страните в Европа, които могат да се похвалят с извънредно огромен интерес на туристи. И освен интерес, който стопира до търсения в интернет, само че и действителни визити.
 Кафе, макиато, Италия, с какво се разграничава от капучиното и по какъв начин се подготвя
Кафето, което италианците са “оцветили ”

Със силата на чисто еспресо

Но в случай че туризмът процъфтява в някои райони и градове, то в други не чак толкоз. Като в Презиче да вземем за пример. Градът се намира в област Пулия е наоколо до град Лече и забавното е, че през 2019 година се слива с различен прилежащ град - Акуарика.

Според локалния консултант Алфредо Палезе, задачата е била по този метод да бъдат осигурени повече пари за развиването на града, тъй като територията му ще се усили. И по-точно по към 1 милион евро на година. Към момента Презиче има към 9000 поданици.
 Снимка 596227

Големият проблем е освен дребният им брой, само че и фактът, че едвам половината от настоящите жители на градчето живеят в остаряла му част. Управата на града е твърдо решена да се оправи с този проблем и даже има явен проект по какъв начин това да се случи.

Ще бъдат изплащани по 30 000 евро на всеки, който закупи къща в Презиче и стане гражданин на града, написа CNN. Средната цена на жилище в Презиче е към 25 000 евро и като множеството евтини парцели в Италия къщите са от дълго време изоставени.
 Снимка 596226

За да получат парите, купувачите би трябвало да купят къща, издигната преди 1991 година, а локалните управляващи са се постарали да ги обозначат. Като даже са измислили и други схеми, с които да създадат града още по-привлекателен за нови поданици. Като да вземем за пример данъчни облекчения за основаването на нови бизнеси и бонуси за фамилии с деца.
 Рим, Милано, Венеция или кои са десетте най-красиви градове в Италия
10-те най-красиви града в Италия, които всеки би трябвало да посети

Поне един път в живота

Иначе, Презиче води началото си от Средновековието, когато монаси са построили цитадела с голям брой крипти и подземни тунели, с цел да се обезпечат заслон за оживелите от пиратски нападения. Дори си печели прозвището Градът на зеленото злато поради многочислените си маслинови гори по времето на Ренесанса.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР