Италия е много важен партньор за България. Това заяви президентът

...
Италия е много важен партньор за България. Това заяви президентът
Коментари Харесай

Радев вижда Италия като интересен модел за България

Италия е доста значим сътрудник за България. Това съобщи президентът Румен Радев след срещата си с президента Серджо Матарела в двореца Куиринале в Рим.

Той акцентира, че средиземноморската страна е значима за нашата стопанска система, за вложенията и подсети, че тя е седмата по величина индустриална страна и трета по стопанска система в Европейски Съюз, също така е четвърта като вложител в България. Радев подсети и че с Италия ни свързват повече от 140 година дипломатически връзки

Двамата държавни глави са разискали икономическото и капиталовото съдействие.

По думи на българският президент през 2019 година, преди рецесията, стокообменът е бил съвсем 5 милиарда евро. Той изрази вяра още веднъж идната година да стигнем тези числа.
 Радев кани и македонски възпитаници на безвъзмездна отмора у нас
Радев кани и македонски възпитаници на безвъзмездна отмора у нас

Ако съберем нашите младежи дружно, това ще обезврежда всяка агитация, уверен е президентът

Италия съставлява забавен модел за нас , за възобновяване на туризма, означи Радев и добави, че и за България, и за Италия туризмът е основна част от Брутният вътрешен продукт.

Той заяви, че е разговарял с сътрудника си за това какъв е погледът на Италия върху Плана за възобновяване и резистентност. По негови думи в това отношение страната ни също може да черпи опит.

Двамата с Матарела са разискали и културното съдействие. Според Радев е значим факт, че българските земи са били част от Римската империя и има доста монументи от това време у нас.

Относно той означи, че Италия има специфични структури по какъв начин да се опазват и съхраняват по-добре тези монументи. Имаме обещанието от италинските управляващи за съдействие по въпроса , уточни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР