Италианското правителство заяви, че руската частна военна компания Вагнер стои

...
Италианското правителство заяви, че руската частна военна компания Вагнер стои
Коментари Харесай

Италия хвърли вината за мигрантската криза върху ЧВК Вагнер

Италианското държавно управление съобщи, че съветската частна военна компания " Вагнер " стои зад вълната от лодки с мигранти, опитващи се да прекосят централното Средиземно море като част от тактиката на Москва да отмъсти на страните, подкрепящи Украйна. Това заяви организация Ройтерс.

Мисля, че към този момент е безвредно да се каже, че експоненциалното повишаване на миграционния феномен, тръгващ от африканските крайбрежия, също е, до незначителна степен, част от ясна тактика за хибридна война , която дивизията на Вагнер ползва, употребявайки забележителната си тежест в някои африкански страни, уточни министърът на защитата Гуидо Крозето.

Около 20 000 души са достигнали Италия до момента тази година, спрямо 6100 през същия интервал на 2022 година, демонстрират данни на вътрешното министерство. Проблемът с миграцията усилва натиска върху дясното държавно управление.

Силите на Вагнер работят в няколко африкански страни, в това число Либия, Мали и Централноафриканската република. Те също по този начин оглавиха опита на Русия да превземе украинския град Бахмут.

Крозето, високопоставена фигура в дясната партия Братя на Италия на премиера Джорджия Мелони, прикани съдружниците от НАТО да оказват помощ на Италия да се изправи пред възходящия брой идващи мигранти. Атлантическият алианс става по-силен, в случай че проблемите, произлизащи от груповия избор, също се споделят, само че рискува да се пропука, в случай че страните, които са най-изложени на ответни дейности от разнообразни типове, бъдат оставени сами, съобщи той.

Подобни мнения пристигнаха и от външния министър Антонио Таяни, който по време на посещаване в Израел уточни, че е обезпокоително, че доста мигранти идват от региони, следени от групата Вагнер.
 Италия избави хиляди бедстващи мигранти
Италия избави хиляди бедстващи мигранти

Бедствали с претрупани лодки край Калабрия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР