Италианското правителство реши да облекчи някои ограничителни мерки, наложени заради

...
Италианското правителство реши да облекчи някои ограничителни мерки, наложени заради
Коментари Харесай

Италия облекчава някои мерки срещу COVID-19

Италианското държавно управление реши да облекчи някои ограничаващи ограничения, наложени поради COVID-19 , най-много в учебните заведения. Премиерът Марио Драги даде обещание през идващите седмици отварянето на страната да продължи, съобщи Франс прес.

Решенията, взети от министерския съвет, плануват преустановяване на отдалеченото образование за учениците от началния и междинния курс, които са имунизирани или преболедували, без значение какъв брой са учениците с позитивен тест в клас.

Детските градини към този момент ще минават на отдалечен режим при пет деца с позитивен тест. Сега това става при едно такова дете.

"Днес се заемаме с присъственото образование, което постоянно е било приоритет за това държавно управление ", съобщи на съвещанието Драги .

"Отговаряме на потребностите на фамилиите, които считат настоящия карантинен режим за прекомерно комплициран и ограничителен ", добави той министър председателят.

Драги заяви, че имунизационният пропуск за хората с три дози ваксина (или две при тези, които са преболедували COVID-19 ) ще стане неопределен. Досега валидността му беше 6 месеца.

По отношение на туризма държавното управление реши хората, идващи от страни с разнообразни имунизационни правила от настоящите в Италия , да могат да посещават с елементарен здравен пропуск (за който е задоволителен негативен тест) хотели и заведения за хранене, както и всички места, където нормално се изисква имунизационен пропуск.

Приетите ограничения са ориентирани към по-голямо отваряне на страната. През идващите седмици ще продължим да се движим в тази посока, даде обещание министър председателят.

"Основавайки се на научни доказателства и наблюдавайки кривата на случаите на болест, ще обявим периоди за анулиране на настоящите рестрикции. Данните за имунизацията са доста окуражаващи. Ние желаеме една по-отворена Италия ", съобщи Драги.

По публични данни близо 88 % от италианците на възраст над 12 години са имунизирани (с две дози), а към 34 милиона души (при население от 59,2 милиона) са получили и трета доза.

На съвещание в понеделник държавното управление реши да удължи до 10 февруари условието за носене на маска навън и възбраната за работа на нощните заведения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР