Италианското правителство прие рано тази сутрин указ, който разреши свободното

...
Италианското правителство прие рано тази сутрин указ, който разреши свободното
Коментари Харесай

Италия разрешава пътувания до и от чужбина от 3 юни

Италианското държавно управление одобри рано тази заран декрет, който позволи свободното пътешестване до и от чужбина от 3 юни, съобщи Ройтерс.
Агенцията дефинира този ход като значим стадий от смекчаването на ограничаващите ограничения поради новия ковид в Италия, която вкара едни от най-строгите рестрикции в света.
Италианското държавно управление ще позволи свободното пътешестване сред обособените области също от 3 юни. Някои районни управляващи желаеха това да стане по-скоро, само че министър председателят Джузепе Конте упорства за последователно завръщане към нормалността, с цел да бъде предотвратен втори пик на епидемията в страната.
През март Италия стана първата европейска страна, наложила ограничавания на национално ниво поради ковид. На 4 май държавното управление пристъпи към първата фаза от разхлабването на рестрикциите, като позволи на заводите още веднъж да проработят и отвори парковете, напомня Ройтерс.
В понеделник е планувано да отворят магазините и да бъде разрешено пътуването вътре в обособените области.
С разрешаването на свободното пътешестване от 3 юни, италианското държавно управление се надява да избави летния туристически сезон. Това би имало значимо значение за възобновяване на националната стопанска система, от която туризмът е основен бранш.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР