Италианското правителство не обмисля налагането на нова обща изолация, за

...
Италианското правителство не обмисля налагането на нова обща изолация, за
Коментари Харесай

Италия няма да налага нова обща изолация заради коронавируса

Италианското държавно управление не обмисля налагането на нова обща изолираност, с цел да се понижат случаите на болест с новия ковид, съобщи през днешния ден министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца, съобщи Ройтерс.

Вчера Италия записва 1071 нови случая на болест, като трансферира прага от 1000 случая за денонощие от май насам, когато държавното управление стартира да облекчава изолационните ограничения.

Пред в. " Стампа " Сперанца през днешния ден увери: " Няма да има нова изолираност " и акцентира, че актуалната обстановка не може да бъде съпоставена с тази от февруари и март, когато заболяването се разпространяваше отвън надзор и беше мъчно да се проследят и изолират инфектираните хора.

" Аз съм оптимист, макар че съм внимателен. Нашата здравна работа стана доста по-силна ", сподели Сперанца.

Той добави, че броят на леглата в интензивните отделения в страната се е удвоил.

Броят на новите случаи на болест в Италия си остава много по-нисък спрямо тези в Испания и Франция и броят на смъртните случаи за денонощие също е невисок.

В настрана изявление пред в. " Кориере каузи сера " заместник-министърът на опазването на здравето Сандра Дзампа сподели, че е уверена, че Италия не би трябвало да постанова нова изолираност в народен проект, само че не изключи териториални ограничавания там където има повишаване на случаите на болест.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР