Италианското министерство на финансите очаква икономиката на Италия да се

...
Италианското министерство на финансите очаква икономиката на Италия да се
Коментари Харесай

Икономиката на Италия ще се свие с около 3% през 2020 г.

Италианското министерство на финансите чака стопанската система на Италия да се свие с към 3% тази година поради последствията от изолационните ограниченията в битката с епидемията от ковид. Това оповестиха за Ройтерс двама осведомени източници,.

Източниците акцентират, че обстановката продължава да е извънредно несигурна и че прогнозата на министерството се базира на сюжет, при който ограничаващите ограничения последователно стартират да се разхлабват в края на април.

Според един от източниците, финансовото министерство работи с необятен планиран диапазон, като най-хубавият случай планува стесняване на Брутният вътрешен продукт с 2%, а най-лошият с 3,7%.

Прогнозите взимат поради утвърждения от държавното управление  кризисен пакет финансов пакет на стойност 25 милиарда евро, който се чака да ограничи свиването на иконмиката с 0,4 процентни пункта.

По-рано през днешния ден основаният в Милано мозъчен концерн REF предвижда, че италианската стопанска система ще се свие с 3% през първото тримесечие на годината по отношение на последните три месеца на 2019 година, а по-късно с още 5% през второ тримесечие.

„ Възстановяване може да има през третото тримесечие “, настояват от REF, като допълват, че това зависи от еволюцията на епидемията и признатите стопански политики

От тръста не се наемат с годишна прогноза, защото е „ прекомерно рано за такава “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР