Италианското антисистемно Движение "Пет звезди" (Д5З) и Демократическата партия (ДП)

...
Италианското антисистемно Движение "Пет звезди" (Д5З) и Демократическата партия (ДП)
Коментари Харесай

Традиционни противници в Италия се разбраха за обща управленска програма

Италианското антисистемно Движение "Пет звезди " (Д5З) и Демократическата партия (ДП) през днешния ден оповестиха управническа стратегия, която да е основа на ново съдружно държавно управление, съобщи Ройтерс.

Двете партии, които обичайно са съперници, се споразумяха да сформират ново държавно управление, с цел да се избегнат предварителни избори след разпадането предишния месец на предходната коалиция на Д5З и крайнодясната "Лига ".

Поддръжниците на Д5З гласоподават онлайн дали да поддържат препоръчаната коалиция. Резултатите се чакат по-късно през днешния ден.

Партиите разгласиха управническа стратегия в 21 точки. Начело на листата е ангажимент да се употребява идващия бюджет за поощряване на икономическия напредък, с обещанието това да не заплаши държавните финанси.

Италия е на второ място в Европейски Съюз като съответствие на държавния дълг към Брутният вътрешен продукт. В управническата стратегия се насочва апел за повече еластичност от страна на Брюксел за превъзмогване на прекомерната суровост на съществуващите бюджетни правила.

Двете партии дават обещание и да вкарат минимална работна заплата, да избегнат планувано повишение на Данък добавена стойност върху продажбите и да усилят разноските за обучение, научноизследователска активност и обществени помощи. В програмата се желае още данъчно облагане на цифровите компании и основаване на държавна банка за поощряване на развиването на южните региони на Италия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР