Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини заяви

...
Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини заяви
Коментари Харесай

Салвини заплаши със съд спасителите на мигранти

Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини съобщи през днешния ден, че събира доказателства, с цел да се подхващат правосъдни дейности против екипажа на кораба " Сий уоч 3 ", който плава под холандски байрак, съобщи Франс прес.

Той сподели това на фона на множащи се апели 47-те мигранти, които се намират на кораба, да получат позволение да слязат, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Разполагаме с съответни свидетелства, че капитанът и екипажът на " Сий уоч 3 " са сложили в заплаха живота на хората на борда, отказвайки да изпълнят точните инструкции, които им бяха дадени преди няколко дни да смъкват тези хора на най-близкото пристанище, не в Италия! ", написа в Туитър Салвини.

" Доказателствата ще бъдат предадени на правосъдните управляващи ", добави той и упрекна капитана и екипажа в " закононарушение и очевидно предпочитание да употребяват тези имигранти в политическа борба ".

Салвини, лидер на крайната десница, отхвърли достъп до пристанищата на страната си за мигрантите, идващи най-вече от Субсахарска Африка и избавени в Средиземно море преди седмица.

Той акцентира, че въпросният транспортен съд, който в последна сметка хвърли котва покрай Сицилия, е можел да дебаркира преди този момент в Либия, Тунис или Малта.

" Министърът на вътрешните работи събира доказателства, с цел да се реши дали е допустимо да подаде тъжба против екипажа на " Сий уоч " за подкрепяне на противозаконната имиграция ", уточни ведомството му.

Италиански депутати съумяха да се качат на кораба, макар формалната възбрана. " Ще проверим ситуацията на борда и продължаваме да настояваме на пасажерите и екипажа да бъде разрешено да слязат на сушата в сходство с интернационалното право ", съобщи депутатът от левицата Никола Фратояни.

Няколко неправителствени организации, в това число " Спасете децата ", приканиха Италия да разреши най-малко на 13-те малолетни на кораба да слязат.

Салвини, на собствен ред, настоя Холандия и Германия да поемат отговорността за кораба, който се употребява от немската организация " Сий уоч ".

Холандският министър по въпросите на миграцията Марк Харберс съобщи през вчерашния ден, че страната му не е длъжна да откри решение, защото " Сий уоч 3 " е работил по своя самодейност.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР