Италианският вътрешен министър Матео Салвини обвини Холандия и ЕС, че

...
Италианският вътрешен министър Матео Салвини обвини Холандия и ЕС, че
Коментари Харесай

Италия блокира още 42 мигранти и обвини Холандия и ЕС, че е безразлична към съдбата им

Италианският вътрешен министър Матео Салвини упрекна Холандия и Европейски Съюз, че нехаят за ориста на 42 мигранти, на които Италия не разрешава да слезе на нейна територия и които са блокирани от 11 дни на холандски филантропичен транспортен съд, съобщи Франс прес.

"Лично писах на холандския си сътрудник, че не мога да допускам по какъв начин не се интересуват от транспортен съд под техен байрак, който е в намерено море към този момент 11 дни ", съобщи Салвини, който е водач на крайнодясната "Лига ".
На 12 юни филантропичният транспортен съд "Сий уоч 3 " избави 53 мигранти, тръгнали от Либия с надуваема лодка. Капитанът на кораба, който плава под холандски байрак, само че е нает от немска Неправителствени организации, отхвърли да ги върне в Либия, която не е считана за несъмнено място, и се насочи към италианските крайбрежия.

Десет от мигрантите, включително бременни дами, получиха преди осем дни позволение да слязат на остров Лампедуза, а в събота там бе признат и болен мъж, само че останалите 42 мигранти остават на борда на кораба, който не може да влезе в италиански териториални води, тъй като може да бъде иззет.

"Ще държим холандското държавно управление и както постоянно отсъстващия и отдалечен Европейски съюз виновни за всичко, което би могло да се случи на дамите и мъжете на борда на "Сий уоч ", съобщи Салвини, който забрани кораби на спасяващи мигрантите неправителствени организации да влизат в италианския пристанища.

Правителството на Малта заяви през вчерашния ден, че негов боен транспортен съд е избавил група от 37 мигранти, бедстващи в Средиземно море, които ще бъдат докарани в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР