Италианският външен министър Антонио Таяни отмени пътуването си до Париж

...
Италианският външен министър Антонио Таяни отмени пътуването си до Париж
Коментари Харесай

Критики и отменени визити: Кризата с мигрантите повиши тона между Рим и Париж

Италианският външен министър Антонио Таяни анулира пътуването си до Париж в четвъртък, заявявайки, че френският вътрешен министър е обидил Италия с сериозни мнения към премиера Джорджия Мелони.

Френският министър Жералд Дарманен сподели по-рано пред радио RMC, че Мелони " не е в положение да реши миграционните проблеми, поради които беше определена " и я упрекна, че " лъже " гласоподавателите, че може да постави завършек на рецесията.

Новината за мненията му пристигна, когато Таяни се готвеше да лети за Париж, с цел да се види с френския си сътрудник - пътешестване, което имаше за цел частично да усъвършенства връзките сред двете съседки, които стават все по-сложни, написа Ройтерс.

Франция бързо излезе с изказване, в което се опита да увери Рим в готовността си да работи в тясно съдействие с Италия, само че това не беше задоволително, с цел да убеди Таяни да се качи на самолета.

" Обидите към държавното управление и Италия, изречени от министър Дарманен, са неприемливи. Това не е духът, в който би трябвало да се преглеждат общите европейски провокации ", написа Таяни в " Туитър ".

Откакто Мелони встъпи в служба в края на предходната година, в Италия се следи скок на идващите незаконни мигранти. Повече от 42 400 души са влезнали в Италия от началото на годината при към 11 220 през същия интервал на предходната година.

 Трикратно нарастване на мигрантите през Средиземно море тази година регистрира Трикратно нарастване на мигрантите през Средиземно море тази година регистрира " Фронтекс "

Средиземноморският маршрут още веднъж стана централен за трафика на мигранти от Африка, откакто през 2022 година най-използван беше пътят през Балканите. Това докара до блокирането на кандидатурите на България и Румъния за влизане в Шенген от страна на Австрия, където потокът през Балканите се усили до 110 хиляди противозаконни мигранти.
 Австрия ще блокира разширението на Шенген, до момента в който не види спад на търсещите леговище Австрия ще блокира разширението на Шенген, до момента в който не види спад на търсещите леговище
Виена упрекна София, Букурещ и Будапеща, че не записват мигрантите при влизането им в Европейски Съюз, както се изисква от европейското законодателство, заради което те след това не могат да им бъдат върнати.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР