Италианският тенисист Яник Синер започна по най-добрия начин защитата на

...
Италианският тенисист Яник Синер започна по най-добрия начин защитата на
Коментари Харесай

Синер: Радостен съм, че спечелих в два сета

Италианският тенисист Яник Синер стартира по най-хубавия метод отбраната на купата си от Sofia Open 2020, като в първия си мач от тазгодишната акция надделя нощес квалификанта Егор Герасимов от Беларус с 6:3, 7:6 (3).

" Страхотно е да съм тук още веднъж. Имам в действителност прелестни мемоари, знаете, тук завоювах първата си купа в АТР тура. За страдание тази година няма почитатели, само че това е проблем за всички играчи в шампионата. Все отново – благополучен съм. Първият мач не беше елементарен. Играх против мощен противник. Знаете, той идва след победи в квалификациите, победи Вашек. Беше доста убеден. Но аз пробвах да играя моята си игра. Във втория сет беше мъчно, изпуснах някои благоприятни условия. Мисля, че играх добре в тайбрека, само че знаете, там може да стане всичко. Радвам се, че победих в два сета ", съобщи лидерът в схемата в София.

Синер разяснява и идващия си противник, който е австралиецът Джеймс Дъкуорт, с който ще играе довечера.

" Аз изгубих последната ни среща, в Торонто. Знам, че мач с мач не си наподобяват. Готов съм да се боря. Пък да забележим какво ще стане. Той е в страховит напредък, стигна край предходната седмица, завоюва Челънджър преди този момент. Сега е в победна серия тук. Така че ще е мъчно. Той е доста убеден. Но аз съм подготвен да дам всичко от себе и да забележим какво ще стане ", сподели №14 в международната класация.

Той направи съпоставяне сред миналогодишния шампионат и настоящето издание в София.

" Миналата година всичко беше друго. Не бях спечелил още нищо. Опитвах се да схвана по какъв начин стоят нещата в този спорт. Сега, явно всичко е друго. Имам шанса още веднъж да съм тук. Наслаждаваме се даже повече. Но пътят е дълъг. И не става дума единствено за тази седмица. Във  всяка седмица, в която играя, се пробвам да научвам нещо ново, да възприемам нещо ново. Мисля, че това, което направих досега през годината, е добре, несъмнено с някои възходи и спадове. Тук съм, с цел да играя най-хубавия си тенис. Ясно е, че няма да е елементарно, само че съм доста благополучен още веднъж да съм тук ", приключи Яник Синер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР