Италианският производител на луксозни автомобили Ламборгини“ дари кросоувъра Урус Перформанте

...
Италианският производител на луксозни автомобили Ламборгини“ дари кросоувъра Урус Перформанте
Коментари Харесай

Ламборгини ще транспортира животоспасяващи органи в Италия

Италианският производител на първокласни коли „ Ламборгини “ подари кросоувъра " Урус Перформанте " на националната полиция за незабавни медицински потребности.

Колата ще бъде употребена за превоз на органи за трансплантиране. Версията е модифицирана, с цел да дава отговор на характерните потребности на медицинските незабавни коли.

„ Това е „ Ламборгини Урус Перформанте “. В съпоставяне с базовата версия, автомобилът е по-нисък, по-широк и по-лек. Разполага с съоръжение на Пътна полиция, както и с изцяло съоръжение за превоз на органи. Мощността е 666 конски сили, а оптималната скорост – 306 км/ч “, споделя Стефан Винкелман – ръководител и основен изпълнителен шеф на " Ламборгини ".

Суперавтомобилът се причислява към към този момент употребяваните два модела  " Хуракан LP610-4 " и ще бъде шестият, който попълня автопарка на полицията от началото на съдействието сред нея и компанията през 2004 година

„ Сътрудничеството сред „ Ламборгини “ и националната полиция продължава към този момент 20 години. Използването на тези коли се отнася до доста специфични услуги. Те имат характерно съоръжение за превозване на органи. Използват се за така наречен „ животоспасяващ превоз “ – пътувания, които биха били доста комплицирани заради местоположението на лечебните заведения “, твърди Мария Франческа Бруски – италианска държавна полиция.

Освен за превоз на органи, колите " Ламборгини " се употребяват в службите на Пътна полиция и в действия за повишение на осведомеността за безвредно шофиране.

По данни на полицията, от 2004 г насам са осъществени 242 превозения на органи и тъкани и над 380 оперативни услуги по пътната мрежа на Италия. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР