Италианският премиер Марио Драги, който получава поне две щедри държавни

...
Италианският премиер Марио Драги, който получава поне две щедри държавни
Коментари Харесай

Италианският премиер се отказа от заплатата си. Получава щедри пенсии

Италианският министър председател Марио Драги, който получава най-малко две великодушни държавни пенсии и е притежател или съсобственик на десетина къщи, съобщи, че няма да получава заплата за премиерския си пост, съобщи Ройтерс.

Италианските политици са задължени да разгласяват данъчните си заявления и Драги се възползва от случая, с цел да разгласи, че се отхвърля от заплатата от към 110 000 евро бруто, която му се поставя като министър председател.

Данъчната декларация на Драги за 2020 година, която бе оповестена нощес, сочи, че през 2019-а той е получил брутни приходи от 583 470 евро. От тази сума 498 144 евро са от държавни пенсии, които той получава за свои предходни функционалности като общоприет шеф в министерството на финансите и шеф на централната банка, посочи говорителката му.

Драги, който в този момент е на 73 години, напусна министерството на финансите на 54-годишна възраст през 2001 година, с цел да поеме висок пост в капиталова банка Голдман Сакс (Goldman Sachs) в Лондон. На 64-годишна възраст се отдръпна от централната банка на Италия.

Според италиански медии той получава близо 15 000 месечно пенсия от министерството, откогато е навършил 59 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР