Италианският орган за защита на конкуренцията (AGCM) съобщи, че е

...
Италианският орган за защита на конкуренцията (AGCM) съобщи, че е
Коментари Харесай

Amazon отнесе 1,13 млрд. евро глоба за злоупотреба с господстващо пазарно положение в Италия

Италианският орган за защита на конкуренцията (AGCM) заяви, че е глобил колосът в електронната търговия на дребно Amazon с 1,13 милиарда евро поради хипотетична корист с господстващо състояние на пазара, съобщи Ройтерс.

В изказване регулаторът показва, че Amazon е навредил на конкурентни оператори в логистичната услуга за електронна търговия.

„ Amazon заема господстваща позиция на италианския пазар за посреднически пазарни услуги, от която се е възползвал, с цел да благоприятства приемането на логистичната си услуга Fulfillment by Amazon (FBA) от продавачи, дейни в уеб страницата Amazon.it в ущърб на логистичните услуги, предлагани от конкурентни оператори, както и за подсилване на личната си доминантна позиция “, отбелязва антимонополния регулатор.

От AGCM също по този начин показват, че ще наложат на Amazon коригиращи стъпки, които ще бъдат предмет на обзор от надзорен настойник.

Това е втора поредна санкция за Amazon в Италия, откакто предишният месец антимонополния регулатор глоби учредената от Джеф Безос компания и софтуерния колос Apple с общо над 200 милиона евро за хипотетично присъединяване в антиконкурентно съдействие при продажбата на артикули на Apple и Beats.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР