Италианският оперен певец Андреа Бочели съди авиокомпания за луксозни чартърни

...
Италианският оперен певец Андреа Бочели съди авиокомпания за луксозни чартърни
Коментари Харесай

Андреа Бочели съди авиокомпания заради стар и шумен самолет

Италианският оперен артист Андреа Бочели съди самолетна компания за първокласни чартърни полети, защото му е предоставила по-стар и по-шумен аероплан от контрактуваното за интервала на турнето на изпълнителя в Съединени американски щати предходната година, съобщи Асошиейтед прес.

Бочели, на 64 години, е завел делото през септември в съд в Ню Хемпшър. В желае си той твърди, че компанията " Private Jet Services of Seabrook " е нарушила изискванията на контракта посред им, защото екипажът на един от полетите предизвестил изпълнителя и антуража му да чакат проблеми преди приземяване по време на полет от Калифорния до Кливланд.

В желае си тенорът упорства за обезщетение за сумата от 569 800 щатски $, която платил за 15 полета, за сумата, която похарчил за различни полети, за адвокатски услуги и за породени вреди. Представител на самолетната компания не е коментирал.

В желае се показва, че съгласно контракта на Бочели с компанията, за турнето му в Съединени американски щати през ноември и декември предходната година той желал да наеме аероплан от допустима марка и година на произвеждане, в най-хубавия случай " не по-стар от четири години " и при особено изброени услуги на борда.

Адвокатът на италианския тенор показва в правосъдните документи, че Бочели се опасява да лети и че е сензитивен към покачвания звук при по-стари самолети, който предизвика тревога у изпълнителя. Всеки път, когато Бочели наема аероплан, командирът на полета е инструктиран да не оповестява какво е времето и да не загатва турбуленция, с цел да не се тревожи артистът, написа в правосъдните документи.

В тях се показва още, че самолетната компания се е заела да даде за късите полети в Съединени американски щати аероплан Фалкон 2000LX, само че за полета от Санта Ана, Калифорния до Кливланд, компанията е предоставила Фалкон 2000, създаден през 1996 година Стюардесата съобщила по време на полета, че се чака твърдо кацане. Всичко това предизвикало на Бочели " тревога и боязън за сигурността му по време на последните двадесет минути от полета ", се споделя в желае, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР