Италианският енергиен гигант Eни“ подписа сделка за доставка на газ

...
Италианският енергиен гигант Eни“ подписа сделка за доставка на газ
Коментари Харесай

Италианската енергийна компания „Eни“ подписа сделка за 8 млрд. долара с Либия

Италианският енергиен колос „ Eни “ подписа договорка за доставка на газ на стойност 8 милиарда $ с Либийската национална петролна компания.

Преди подписването на енергийното съглашение италианският министър председател Джорджа Мелони се срещна с премиера на Либия и началник на интернационално приетото държавно управление в Триполи Абдел Хамид Дбейба. Двамата разискаха енергийните въпроси миграцията през Средиземно море.

Това е първият огромен план в Либия от началото на 2000 година и включва създаването на две морски газови залежи.

" По време на това посещаване беше подписана капиталова договорка за газ за 8 милиарда Долара сред Националната петролна корпорация и нашия значим сътрудник - италианската Eni ", съобщи Дбейба.

Ени ще влага в създаването на 2 газови залежи, както и в слънчева сила и технологии за хващане на въглероден диоксид. Очаква се те да създават 850 млн. куб. м газ. Споразумението ще е за период от 25 години и е най-мащабната и значима нова инвестиция в енергийния бранш на Либия от четвърт век.

" Това посещаване демонстрира, че Либия е приоритет за Италия, тя е приоритет за стабилността на Средиземноморието . Т я е приоритет за италианската сигурност и за някои от огромните провокации, пред които е изправена Европа в този миг, като да вземем за пример енергийната рецесия ", сподели Мелони.

Либия и Италия са основни търговски сътрудници, изключително в региона на енергетиката, където италианският колос „ Ени “ играе значима роля в усвояването на най-големите известни петролни ресурси в Африка.

Това партньорство беше определон като " историческо ", то би трябвало да сътвори работни места в Либия и да ускори позициите на Eni, която към този момент е водещ оператор с 80% от добива на газ в Либия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР