Италианският енергиен гигант Ени (Eni) обяви значително откритие на природен

...
Италианският енергиен гигант Ени (Eni) обяви значително откритие на природен
Коментари Харесай

Енергийният гигант "Ени" обяви "значително" откритие на природен газ в акваторията на Египет

Италианският енергиен колос " Ени " (Eni) разгласи " доста " изобретение на природен газ в офшорния блок " Наргес " в акваторията на Египет в Средиземно море, заяви в. " Ал Ахрам ".
 
Намерени са към 61 метра съдържащи газ пясъчници от геоложките столетия Олигоцен и Миоцен на по-малко от 309 метра под водата. Близостта до към този момент построени уреди на компанията ще улесни създаването им. 
 
" Ени " е водещ производител на въглеводороди в Египет, като добива почти 60 от синьото гориво в северноафриканската страна. Най-голямото й изобретение е газовото поле " Зохр " през 2015 година, което разреши на египетската страна да реализира газова самостоятелност през 2018 г. 
 
Приходите на Египет от експорт на синьо гориво са се нараснали осем пъти от 2014 година насам, напомня " Ал Ахрам ". Арабската република има за цел да се трансформира в основен снабдител на газ за Европа.
 
Страната разполага със 7000 километра газопроводи и мрежа за доставяне с обща дължина 31 000 километра, както и с единствените в Източното Средиземноморие съоръжения за втечняване на газ " Едко " и " Дамиета ". 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР