Италианският бизнесмен Бенедето Манчини говори днес пред медиите за намеренията

...
Италианският бизнесмен Бенедето Манчини говори днес пред медиите за намеренията
Коментари Харесай

Манчини обеща чудеса, ако му дадат Локо

Италианският предприемач Бенедето Манчини приказва през днешния ден пред медиите за желанията му към собствеността на Локомотив (Пловдив).

Административният шеф на " смърфовете " Атанас Узунов и заместител кмета Георги Тютюков също участваха, като Узунов насочи обръщение преди да стартира конференцията.

„ Като човек, който се е занимавал с доста футболна активност през годините, мисля, че тази среща трябваше да се случи по европейските правила, а не 40 минути преди началото на футболен мач на Локомотив (Пловдив). Това въздейства върху футболистите “, сподели Узунов, след което заприказва Манчини.

„ Благодаря на всички вас, които сте тук и присъствате. Благодаря на заместител кмета, който участва. С почитание представям на град Пловдив нашия план и какво мислим да създадем. Можем да представим група футболисти, с която работим в Русия, Швейцария, Италия и други страни. Също по този начин група хора, които най-вече се занимават с футбол. Както и един господин Сабин Унела, който е някогашен състезател на Рома и представител на националния тим на Италия. Имаме хора за всички постове, даже мислим да включим и женски футбол ", стартира Манчини.

" Разглеждали сме доста страни, само че взехме решение да е България, тъй като сме близки като страни, а и тъй като желаеме да работим със съществени хора. Българският народ е тъкмо подобен. Пловдив е знак на огромни обичаи. Затова сме избрали този град и това, което желаеме да създадем тук е същото, което сме създали в други страни. Да създадем една професионална структора, да могат да се развиват както играчите по този начин и други хора, които се занимават с този спорт. Не мислим единствено да доведем хора от Италия тук, само че в случай че създадем това което плануваме в град Пловдив, желаеме да вмъкнем младежи и други неща, с които да бъдем потребни. Искаме да съумеят българските младежи, да им покажем по-високо равнище, и да помогнем на самия клуб, с цел да има той по-добри резултати в националния тим. За да се направи всичко това е нужно една в действителност сериозна структора ", продължи италианецът.

" Където сме показали този план, постоянно работим по един и същи метод. Да вършим спорт, да вършим просвета за спорта. Преди всичко би трябвало да се стараем да вмъкваме деца, които да развиват спорта, а и девойки също. Затова идваме тук, с цел да наложим нашия план. Искаме да стартираме да работим в този момент, с цел да можем до февруари да реализираме положителни резултати ", сподели още Манчини.

" Със притежателя на клуба преди месец и половина сме разговаряли и той нямаше още планове да продава, не можеше да даде прецизен отговор и не знаеше какво да прави. Аз ще направя публично питане, никой не би трябвало да направи нещо бързо, срещали сме се още с отбора на Верея. Опитаваме да намерим клуб, в който да вкараме тези средства. Може да се направи нова компания, която да е Пловдив “, добави предприемачът.

„ Знаем какво е Локомотив (Пловдив) и знаем историята на клуба. Това е един мощен тим и да създадем всичко това е цел за нас. Ние желаеме да закупим целия клуб. Ако Крушарски го продава, добре, в случай че не го продава, няма проблеми. Никой не го задължава, ние сме тук да предложим една активност, само че той си остава притежател в този момент. Ако той не желае да си продаде клуба, дано си го държи. Ще имаме предложение за него, в случай че каже “не “ ще кажа доста поздрави на Пловдив и ще го направя на друго място. Ако някой желае да направи по този начин, че Локомотив да е значим в този момент е момента, до момента в който имаме време “, продължи той.

„ Моята работа беше да ръководя Латина, с цел да избегна това тя да изчезне както и стана. За жал обаче съдът не даде на Латина да съществува. Трябваше да платя шест милиона, които бяха завещание на тима. Трябваше да платя алегорични 10 евро, с цел да ги взема. Показва се, че Латина е банкрутирала, само че моето име няма нищо общо. Федерацията по този начин и не ми оказа помощ, с цел да си свърша работата.

Ще питаме занапред какви са отговорностите на Локомотив, не знаем характерните неща в клуба. Някой може да си мисли, че те са даден брой, само че това може да се види единствено когато имаме документи в ръката ни. Запалянковците на Пловдив може да споделят нещо, ще питаме и Общината, ще се сътрудничим с нея, само че желаеме Локомотив да е на интернационално равнище. Ще използваме фондове, с които ще се ангажират тези планове, които имаме ние “, приключи Манчини.

фотография: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР