Италианските власти са позволили на кораб на германската хуманитарна организация

...
Италианските власти са позволили на кораб на германската хуманитарна организация
Коментари Харесай

Кораб с 30 спасени мигранти получи разрешение да влезе в италианско пристанище

Италианските управляващи са разрешили на транспортен съд на немската филантропична организация " Мишън лайфлайн " ( " Мissiоn Lifeline " ) с съвсем 30 избавени мигранти на борда да влезе в италианско пристанище, съобщи ДПА, базирайки се на известие на организацията.

На кораба на организацията " Райз абав " ( " Rise Above " ) е било позволено да откара хората в градчето Джоя Тауро, Южна Италия. Определянето на пристанището е станало " изненадващо бързо ", предава Българска телеграфна агенция. Екипажът е потеглил към Калабрия. Тази сутринта корабът се е намирал на изток от Малта.

Преди няколко дни плавателният съд доближи зоната в централната част на Средиземно море, където филантропични организации постоянно оказват помощ на бедстващи мигранти. В петък доброволците помогнаха за спасяването на повече от 60 души, които по-късно бяха трансферирани на транспортен съд на немската организация " Си Ай " (Sea Еуе). В събота при друга интервенция екипажът взе на борда си 27 мигранти от Сирия.

Мигрантите най-често потеглят от северноафриканските крайбрежия, към Италия, с цел да стигнат до Европейски Съюз, само че в морето постоянно изпадат в бедствено ситуацията. Крайнодясното държавно управление на Италия желае да ограничи притока на мигранти и подлага на критика задачите на неправителствените организации.

Рим желае след Коледа да наложи нови правила, съгласно които екипажите би трябвало да смъкват избавените хора на брега още след първата си избавителна акция, заяви през днешния ден вестник " Република ". Рим не желае повече да приема кораби на организации, които не се преценяват с тези правила.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР